Anumite proteine din sistemul nostru imunitar deţin instrucţiuni precise pentru distrugerea tumorilor canceroase. Într-un corp sănătos, această abilitate înnăscută se află mereu prezentă şi este eficace, fără a avea nevoie să fie impulsionată cu medicamente. Însă, aceste proteine îşi pot pierde abilitatea de vindecare dacă celulele canceroase se dezvoltă necontrolat prin mutaţii ale ADN-ului sau dacă toxinele venite prin mâncare sau poluare chimică afectează grav funcţionarea sistemului imunitar.

Cercetătorii de la Universitatea de stat din Pennsylvania au adus dovezi clare care demonstrează modul în care anumite alimente împiedică dezvoltarea tumorilor canceroase. Asta nu înseamnă că bolnavul ar trebui să renunţe la chimioterapie sau la alte forme de tratament. Însă există, potrivit, soundofheart.org, hrana este medicamentul corpului nu pastilele. Tot ce trebuie să faci este să găseşti acele alimente puternice care inhibă în mod natural factorul de necroză tumorala alfa (TNF-alfa):

1. Turmeric

Curcuma este, probabil, cel mai puternic antioxidant cunoscut din popularul condiment Indian turmeric, are o mulţime de beneficii pentru sănătate. Un studiu recent a arătat că, de asemenea, poate împiedica trecerea la metastază.

Curcuma are efecte anti-inflamatorii si antioxidant care inhiba factorul de necroza tumorala alfa. Potrivit numeroaselor studii de specialitate turmericul pare ca are efecte mult mai bune decat multe produse farmaceutice si, spre deosebire de acestea din urma, nu are efecte adverse. Afla tot ce ai nevoie sa stii despre alimentatia alcalina, singura care te tine departe de boli, iti reda energia, te detoxifica, vitaminizeaza si slabeste in acelasi timp. Clic aici.

2. Strugurii si resveratrolul

Resveratrolul este un fenol care contribuie la potentialul antioxidant al strugurilor rosii. Resveratrolul reduce oxidarea care cauzeaza moartea celulelor. S-a demonstrat ca resveratrolul impiedica producerea de oxid nitric si TNF-Ain timpul infectiilor cronice care pot cauza afectiuni severe ale ficatului.

Insa, probabil, ca cea mai importanta proprietate a resveratrolului este abilitatea sa de a impiedica Ciclooxigenaza-2 (CoX-2). CoX-2 are legatura cu cancerul si cresterile anormale din tractul intestinal. Inhibitorii naturali ai CoX-2 reduc dezvoltarea celulelor canceroase.

3. Ceaiul verde

Beneficiile asupra sanatatii ale ceaiului verde sunt datorate catechinei. De un interes aparte din partea cercetatorilor s-a bucurat epigallocatechin gallate (EGCG), cea mai importanta catechina din ceaiul verde. EGCG previne atacul virusului HIV asupra celulelor imunitare din organism. Odata ce epigallocatechin gallate a ajuns la celulele imunitare, nu mai este loc pentru HIV sa patrunda in aceste celule in modul obisnuit.

4. Rosiile
Consumul regulat de rosii si produse din rosii este asociat cu un risc scazut pentru dezvoltarea mai multor forme de cancer dar au si rol benefic in cazul bolilor de inima. Printre cele mai importante component ale tomatelor se numara licopenul, care a fost supus multor studii. S-a descoperit ca productia in corp de (TNF-alfa) s-a redus cu peste 30% dupa o luna de consum de suc natural provenit din rosii crude.

5. Fructe si legume crude

Exista suficiente dovezi care indica faptul ca o dieta bazata pe fructe si legume crude bogate in antioxidanti are beneficii anti-inflamatorii. Cu cat consumul este mai ridicat, cu atat este mai semnificativa reducerea agentilor inflamatori in corp. In general legumele si fructele (in special cele de culoare inchisa) sunt excelente de indole-3-carbinol care ajuta la vindecarea celulelor si blocheaza dezvoltarea celor canceroase. O echipa de cercetatori de la Universitatea Ohio au anuntat ca antocianinele, compusii care dau culoarea rosie verzei sunt capabili sa impiedice dezvoltarea cancerului de colon atat in vitro cat si la cobai.

http://sfatulparintilor.ro – 21.07.2013