Poţi spune multe lucruri despre cancer, dar niciunul dintre ele nu este pozitiv. Înşelător este cu siguranţă unul dintre ele tocmai pentru că poate avea simptome care pot fi confundate cu alte probleme de sănătate. Ai febră? Ai răguşit? Nu pare a fi o problemă gravă, dar nu trebuie exclusă posibilitatea că acestea ar putea fi semnul unei boli mai grave.

9. Noduli sau modificări ale pielii

O modificare a mărimii sau formei, o forfetare sau îngroşare a sânului, o descărcare de gestiune de la nivelul mamelonului sunt semnale de alarmă. Nodulii găsiti în ganglionii limfatici situati în axile sau clavicula pot indica, de asemenea, cancer de sân.

8. Leziuni care nu dispar

Aceste simptome apar cel mai des la nivelul pielii sub forma unei aluniţe sau a unei leziuni care nu se vindecă. Un nod în gură, ulceraţii ale buzelor, limbii sau interiorul gurii, care nu se vindecă în decurs de câteva săptămâni pot fi semne ale cancerului oral.

7. Oboseală

Potrivit Societăţii Americane de Cancer nu se ştie cu exactitate ce anume cauzează oboseala. Dar oboseala sau oboseala cronică care nu se îmbunătăţeşte cu odihna este unul dintre cele mai des întâlnite simptome ale cancerului.

6. Sângerări neobişnuite

Sângerările neobişnuite sau descărcari de gestiune la nivelul mai multor zone din organism pot fi un semnal de alarmă şi un astfel de simptom poate fi identificat atât la stadiile incipiente cât sau în cele finale ale cancerului.

5. Dureri inexplicabile

Durerea este în general un semn că este ceva în neregulă cu organismul tău şi asta poate însemna mai multe lucruri. Atunci când ductul pancreatic este blocat de o tumoră, acidul produs de pancreas pentru a ajuta în procesul de digestie se întoarce şi distruge pancreasul.

4. Tuse persistentă

În cazul unei răceli sau a gripei sezoniere, o tuse persistentă poate părea ceva normal. Dacă nu prezentaţi alte simptome ale răcelii şi gripei, este recomandat să consultaţi un medic.

3. Febră

Febra este deseori răspunsul natural al organismului la o infecţie sau boală. Şi deşi stările de febră pot fi rar semne ale cancerului, ele sunt frecvent întâlnite la pacienţii care suferă de cancer – în special dacă boala sau tratamentul acesteia afectează sistemul imunitar.

2. Modificarea inexplicabilă a tranzitului intestinal

Diareea, constipaţia, scaun modificat

1. Scăderea neintenţionată în greutate

Potrivit Societăţii Americane de Cancer, unul dintre primele semne ale cancerului ar putea fi scăderea inexplicabilă sau neplanificată a 4-5 kilograme.

Doriti mai multe informatii despre vindecarea cancerului? Contactati-ne acum!