Melanomul este un cancer de piele ce poate apare cand alunițele isi schimba forma sau aspectul, sau când apar altele noi.

melanom-1 cancer de piele, degetele de la picioare

Din acest motiv, a cunoaste terapiile, a fi conștienți de anumite lucruri și a examina în mod regulat alunițele, sunt toate extrem de importante în prevenirea melanoamelor. Un acronim specific (ABCDE) a fost creat, care rezumă toate caracteristicile alunitelor la care trebuie să se acorde atenție. Ele sunt utile și ar trebui să ne sune clopotele de alarmă, daca lucrurile nu par a fi corecte.

melanom-2 cancer de piele, degetele de la picioare

– A vine de la Asimetric din punct de vedere al formei, în cazul în care alunita nu pare sa fie circulară sau rotundă, acest lucru poate fi un semn de cancer de piele (melanom);

– B vine de la Margini (Borders) insesisabile sau neregulate;

– C vine de la Culoare variabila (daca alunita arata tonuri diferite de culoare in aceeasi zona);

– D vine de la Dimensiune (este necesar să se verifice dacă alunite devin mai mari sau mai groase, iar dacă acestea sunt de 6 mm lățime în diametru);

melanom-3 cancer de piele

– E vine de la Evolutie: Dacă o alunita continuă sa isi schimbe dimensiunea și / sau culoarea, în cazul în care apare ca fiind asimetrica și în cazul în care marginile ii sunt neregulate, este important ca aceasta să fie verificată de către un medic.

Este foarte importanta sa constientizam daca exista vreun cancer de piele. De aceea, Roche-Posay, bine-cunoscuta companie farmaceutica, a creat o reclama ad-hoc pentru prevenirea melanoamelor.

melanom-4 cancer de piele, degetele de la picioare

Priviti aici. Acest clip nu este doar util, dar si foarte dragut… Este imposibil să nu te topesti la vederea acestora doi:

sursa: thatviralfeed.com