bautura_galbena_lamaie_turmeric
lamaia si turmericul

Lămâia și turmericul sunt o combinație perfectă care are beneficii miraculoase asupra corpului.

În timp ce lămâile abundă în vitamina C, turmericul conține alți antioxidanți care combat efectele negative ale radicalilor liberi, cunoscuți drept carcinogeni. Încă din antichitate, turmericul este folosit pentru proprietățile lui antiseptice și antiinflamatoare.

De asemenea, turmericul este bun pentru piele – elimină impuritățile, o hidratează și o menține elastică și tânără. Și vitamina C din compoziția lămâii are un rol important în menținerea sănătății și frumuseții pielii, deoarece echilibrează nivelul de colagen – o proteină care încetinește procesul de îmbătrânire.

Turmericul are un rol important și în arderea mai rapidă a caloriilor consumate. Pe lângă faptul că reglează metabolismul, turmericul elimină toxinele de la nivelul ficatului și al rinichilor și stimulează absorbția substanțelor nutritive în tractul digestiv.

Atât lămâia, cât și turmericul sunt agenți naturali eficienți în îndepărtarea petelor de pe piele și a acneei.

Cum se prepară băutura miraculoasă

Pentru a beneficia de toate efectele miraculoase ale acestor două ingrediente, este indicat să le consumi în combinație cu apă caldă și puțină miere.

Ai nevoie de o jumătate de lămâie, de o jumătate de linguriță de praf de turmeric, 200 ml de apă caldă și 1 lingură de miere bio.

Mai întâi stoarce sucul de la jumătatea de lămâie într-o cană, apoi adaugă turmericul și apa caldă. Amestecă bine, după care adaugă și mierea. Băutura se poate consuma zi de zi.

Elena Diaconu, Click pentru Femei