Printre „medicamentele” anticancer despre care se vorbeşte de ani buni se numără fructele de pădure, morcovii, sfecla roşie, ridichiile şi chiar ceapa. Ultima vindecare miraculoasă de cancer datorită metodelor alternative de tratament a fost raportată în România în urmă cu doar câteva luni. Cazul Doinei Lehaci- suceveanca de 55 de ani care s-a vindecat de cumplita boală- a generat, însă, o serie de polemici.

LEG distrug tumorile canceroase

Doina Lehaci a fost diagnosticată cu cancer de col uterin, fază terminală, în urmă cu trei ani. După 15 şedinţe de radioterapie şi citostatice, suceveanca a folosit doar metode alternative de tratament, iar în ianuarie 2015 a anunţat că s-a vindecat. „Am adoptat un regim alimentar foarte strict. Multe fructe, multe sucuri din sfeclă, morcovi, ridiche, cartofi, varză, făceam un suc din toate. Fără carne, mai mult brânză de vacă, iaurt şi mâncare de regim. Am mâncat carne de pasăre, peşte. Timp de un an am luat pastille naturiste (…) Am să mai ţin regim, mai iau pastile de zeolit pentru detoxificarea organismului”, a povestit în urmă cu câteva luni Doina Lehaci.

În urma acestei mărturisiri, tratamentul cu citostatice si regimul alimentar cu fructe si legume au trecut în plan secund, iar pastilele pentru detoxifiere folosite de femeie au ajuns să fie considerate leacul miraculos, puţini fiind cei care au luat în calcul că zeolitul este inclus pe lista de ingrediente a detergenţilor de rufe.

Legume şi fructe care reduc riscul de cancer
Oncologii nu cred într-o vindecare a tumorilor canceroase datorată exclusiv unui tratament cu produse naturiste şi evită discuţiile pe această temă. Specialiştii sunt însă de acord că anumite obiceiuri alimentare, cum ar fi consumul excesiv de prăjeli, carne roşie ori salamuri, pot sta la baza cancerului sau că riscul de cancer este mai mic la persoanele cu un regim bazat pe consumul de fructe şi legume crude.

Studiile recente arată că riscul de a dezvolta o tumoră canceroasă este mai mic în cazul persoanelor care au un regim alimentar bazat pe fructe şi legume, întrucât antioxindaţii pe care-i conţin aceste alimente au un rol activ în distrugerea radicalilor liberi. Printre medicamentele “anticancer” despre care se vorbeşte se numără fructele de pădure, respectiv afinele şi merişorul. Datorită conţinutului mare de antioxidanţi şi polifenoli, se crede că aceste fructe împiedică dezvoltarea celulelor canceroase. De asemenea, strugurii reduc riscul de cancer datorită resveratrolului, o substanţă chimică din pieliţa bobului.

Morcovii, usturoiul şi varza pe listă
Dintre legume, cele care conţin beta-caroten candidează cu succes pentru titlul de “medicamente” care previn apariţia cumplitei boli. Este vorba în general despre legume şi fructe de culoare galben-portocaliu, cum ar fi morcovii. Varza, spanacul, sfecla şi ridichiile sunt cunoscute, de asemenea, drept legume cu efecte anticancerigene datorită conţinutul de beta-caroten, acid folic ori selenium. Usturoiul a fost inclus şi el pe lista legumelor cu efecte benefice pentru organism, întrucât conţine, printre altele, alcină şi magneziu, care ajută la distrugerea microbilor din organism şi creşte imunitatea.

Maria Tudor, A.M.PRESS

Doriti mai multe informatii despre vindecarea cancerului? Contactati-ne acum!