Doar o mână de nuci consumată zilnic poate ajuta la încetinirea creșterii tumorilor canceroase, potrivit unui studiu recent.

nuci

Oamenii de știință susțin că acizii grași Omega-3 care se găsesc în fructele oleaginoase pot reduce inflamația în cazul cancerului intestinal. Tot compușii din nuci sunt și cei care fac ca tumorile maligne să nu se mai dezvolte.

Pentru a vedea care sunt beneficiile consumului de nuci în cancerul intestinal, specialiștii au realizat o cercetare pe cobai.

În primă fază, cobaii au fost împărțiți în două grupuri: o parte din ei au avut o alimentație normală, în timp ce ceilalți au avut o dietă bogată în fructe oleaginoase, în special nuci.

Astfel, cercetătorii a ajuns la concluzia că un consum frecvent de nuci poate avea un impact semnificativ asupra moleculelor care afectează țesutul unde este depistat cancerului intestinal. Mai exact, acizii Omega-3 din nuci sunt cei care pot influența stadiul de dezvoltare a acestui tip de cancer.

,,Este bine că am descoperit ce aliment are un rol important când vine vorba de progresia cancerului intestinal. Dacă acordăm mai multă atenție la nivelul molecular, mai exact la expresia moleculelor acidului micro ribonucleic, putem să prevenim apariția acestui tip de cancer”, a afirmat Christos Mantzoros, profesor la Școala Medicală Harvard, SUA.

Rezultatele cercetării au fost publicate în ,,Journal of Nutritional Biochemistry”.

Doriti mai multe informatii despre vindecarea cancerului? Contactati-ne acum!