De generații întregi, terebentina a fost folosită ca remediu natural pentru multe probleme de sănătate! Străbunicile foloseau terebentină pentru o “curățenie” anuală pentru fiecare membru al familiei sau pentru reumatismul și tusea sâcâitoare. Deși gândul de a folosi diluantul pentru pensule sună dur și prostesc, terebentina ar putea fi clasificată drept un remediu naturist.

Remediile pe bază de plante sunt medicamente făcute din plante, iar asta este exact ceea ce este terebentina adevărată! Terebentina se obține prin distilarea rășinii de pin. Multe uleiuri esențiale sunt obținute prin distilarea materialului vegetal pentru a obține un medicament natural concentrat.

Ce afecțiuni de sănătate pot fi tratate cu terebentină?

Paraziții

Terebentina este un remediu popular încercat și util pentru a scăpa de paraziți. Cu mult timp în urmă, fermierii și chiar asistentele școlare dădeau terebentină în mod obișnuit copiilor de două ori pe an pentru a elimina paraziți precum oxiurii. Cel mai simplu mod de a face acest lucru este să puneți câteva picături de terebentină pe un cub de zahăr. Aceasta are gust de bomboană de pin și este simplu de luat atât de copii, cât și de adulți.

Fungi și Candida

Terebentina este uneori folosită în protocoalele anti-candida. Protocolul lui Bill Thompson poate fi găsit aici.

Terebentina este un remediu ieftin pentru ciuperca unghiilor. O picătură poate fi masată pe unghiile afectate de două ori pe zi. Acest tratament va dura ceva timp, mai ales în cazul unghiilor de la picioare, dar toate remediile tind să dureze ceva timp pentru a remedia complet ciuperca unghiilor.

Autism

Terebentina a făcut parte din protocoalele folosite pentru copiii autiști. Metalele grele și candida sunt probleme comune în rândul copiilor autiști, ceea ce face ca terebentina să fie un remediu popular. Cu toate acestea, este înțelept să solicitați îndrumarea unui medic calificat pentru un copil cu autism sau cu alte probleme de sănătate semnificative înainte de a lua în considerare terebentina.

Supradozajul de terebentină la copii poate fi rar, dar a avut loc.

Păduchii de cap

Păduchii au fost o problemă în rândul școlarilor încă de la apariția școlilor! Remediile fără prescripție medicală și rețetele pentru păduchi pot fi periculoase, mai ales dacă trebuie folosite în mod repetat. Rezistența la aceste tratamente fără prescripție medicală a crescut și ea în ultimii ani. Terebentina poate fi amestecată cu ulei de nucă de cocos ca o alternativă mai sigură și mai eficientă.

Nu folosiți mai mult de 1 parte terebentină la 10 părți de ulei de nucă de cocos (sau ulei de măsline sau maioneză.) Masați cu grijă scalpul și răspândiți uleiul în jos pe păr. Acoperiți cu o folie de plastic și apoi cu un prosop timp de o oră. Îndepărtați prosopul și folia. Spălați uleiurile din păr. Repetați acest procedeu peste o săptămână, folosind între timp un pieptene pentru a îndepărta eventualele insecte rămase.

Artrita și guta

Se poate face ulei de masaj cu terebentină pentru a masa articulațiile dureroase. Deoarece uleiul de ricin este bun și pentru artrită, este un bun mijloc de a fi amestecat cu terebentină. Folosiți 1 parte terebentină și 3 părți ulei de ricin, ulei de măsline sau ulei de cocos. Nu folosiți acest ulei pe pielea sensibilă, pe pielea rănită sau pe membranele mucoase.

Viruși ai răcelii și gripei

Există o varietate de moduri de a folosi terebentină pentru a trata virusurile de răceală și gripă.

Dureri de gât – Tamponați partea din spate a gâtului cu terebentină. Urmați cu puțină miere pentru a masca gustul, dacă doriți.

Sinusuri – Amestecați 5 picături de terebentină la 1 lingură de ulei de măsline. Picurați câteva picături în fiecare nară pentru a livra terebentină în pasajele nazale pentru a ușura congestia și infecția.

Tuse – Folosiți același amestec ca pentru sinusuri și masați spatele și/sau pieptul pentru a ameliora tusea. 1-3 picături de terebentină pot fi folosite pe un cub de zahăr și administrate intern în schimb.

Inhalații – Un alt remediu vechi pentru virusurile de răceală este pur și simplu inhalarea vaporilor de terebentină. Astfel, vaporii de terebentină ajung în plămâni, în gât și în pasajele nazale.

Infecția tractului urinar

Terebentina este uneori folosită pentru a trata infecțiile vezicii urinare. 1/4 linguriță de terebentină se adaugă la o lingură de zahăr (sau miere) și se ia o dată.

Doze de terebentină

Dozele de terebentină variază de la o picătură la o linguriță. Întotdeauna începeți cu mai puțin, creșteți încet și monitorizați răspunsul individual la terebentină. 

Un mod obișnuit de a lua terebentină este pe cuburi de zahăr. Acesta este un mod simplu de a introduce terebentina în sistem.

Bill Thompson recomandă: “Dacă doriți să luați doze consecutive de terebentină pentru o anumită problemă, atunci eu aș lua terebentină timp de cinci zile, apoi aș lua două zile fără terebentină și aș face acest lucru doar timp de aproximativ 6 săptămâni. Acest protocol vă va ajuta să scăpați de majoritatea agenților patogeni și a paraziților din organism”.

Bill mai spune: “Începeți cu mici
doze mici de terebentină – cel mai bine este să începeți cu doze de picături la alegere sau să începeți cu 1/4 de linguriță și să ajungeți încet până la doza completă de 1 linguriță. Luați terebentină chiar înainte de mese. Începeți să luați terebentină doar de două ori pe săptămână, apoi lucrați pentru a lua terebentină pe un protocol de o zi pe, o zi fără. Luați destule pauze de la acest protocol, deoarece acest regim ucide o gamă largă de agenți patogeni, inclusiv paraziți, candida, bacterii, viruși, micoplasme etc… Ajustați doza în mod corespunzător pentru a reduce stresul.”

Informații privind dozajul pentru Candida și infecțiile fungice

Potrivit lui Bill, “Doza preventivă este pe bază de o zi de început și o zi de sfârșit și este menită să îi ajute pe cei care au reacții inițiale masive de dispariție a Herx-ului, având o zi de pauză după ce ați luat terebentină – acest lucru face ca utilizatorul să fie mai blând atunci când ucideți inițial toată acea candida”.

Bill recomandă administrarea terebentinei cu ulei de ricin atunci când se tratează agenții patogeni și candida din tractul intestinal. Uleiul de ricin îmbracă tractul digestiv și ajută la răspândirea terebentinei. Uleiul de ricin are, de asemenea, un efect laxativ, important pentru a ajuta organismul să elimine agenții patogeni pe care terebentina îi ucide.

Care este cea mai bună terebentină de folosit în scopuri medicinale?

Trebuie sa fie organică și foarte pură.

Fiți atenți la etichete și asigurați-vă că terebentina pe care o folosiți este cu adevărat făcută din rășină de pin și nu are alte ingrediente adăugate. Unele produse vândute ca terebentină nu sunt de fapt fabricate din rășină de pin, ci din produse petroliere. Acestea nu sunt recomandate pentru a fi utilizate în scopuri medicale.

Efecte secundare ale terebentinei

La fel ca în cazul majorității remediilor naturale și chiar și a celor mai puțin naturale, terebentina poate avea efecte secundare. Veți găsi mai multe informații despre efectele secundare ale terebentinei și despre cum să le evitați aici.

Doriti mai multe informatii despre vindecarea cancerului? Contactati-ne acum!