Anda Călugăreanu a fost o artistă iubită de o țară întreagă, iar dispariția ei fulgerătoare, la doar 45 de ani, a lăsat un gol imens și o durere puternică în sufletele celor care au iubit-o și i-au apreciat activitatea profesională.

Anda Calugareanu a curmat viața

Viața Andei Călugăreanu nu a fost deloc una ușoară și chiar dacă într-un final și-a găsit liniștea alături de Alexandru Medeleanu, artista nu s-a putut bucura prea mult timp de fericire. Drama actriței și interpretei de muzică ușoară și folk a început în momentul în care a primit un diagnostic dur din partea medicilor.

Boala care i-a curmat viața Andei Călugăreanu

Problemele de sănătate ale Andei Călugăreanu au debutat imediat după ce aceasta s-a întors dintr-un turneu organizat în Israel. Soțul acesteia, Alexandru Medeleanu, a povestit că artista nu se simțea foarte bine, iar după ce medicii au examinat-o, aceștia au decis că este vorba despre o simplă răceală. Deși urma întocmai tratamentul prescris de medici, starea de sănătate a Andei Călugăreanu se înrăutățea. După investigații amănunțite, medicii au descoperit că problemele ei de sănătate nu erau cauzate de o răceală banală, ci de o boală mult mai gravă, cancer la plămâni.

Cu toate că a mers pentru analize în România, diagnosticul l-a primit tocmai în Grecia și asta pentru că testele efectuate în țară au fost pierdute de medici.

“Ne-am dus la spitalul de plămăni, unde i s-a făcut o analiză destul de traumatizantă. Era ca un fel de operaţie. A durut-o foarte tare, şi trei zile a expectorat sânge. Peste o săptămănă urma să primim rezultatul investigaţiei. Ne-am dus, dar ni s-a spus că analiza se pierduse. Îmi venea să-i omor pe medici. Anda n-a vrut să repete investigaţia. Am mers şi la alţi doctori, dar niciunul nu ne-a pus un diagnostic. Abia în Grecia mi s-a spus că are cancer. Ea a ştiut tot timpul că este grav bolnavă, deşi nu i-am zis exact ce are. Ne minţeam unul pe altul. Ne făceam că nu ştim. Avea dureri aşa de mari, încât nici eu nu mai suportam. Mă simţeam inutil. A încercat să se sinucidă. Şi-a pus o batistă în gură. Am reuşit s-o salvăm. Era păcat să moară aşa.”, a mărturisit Alexandru Medeleanu, într-un interviu pentru jurnalul.ro.

Văzând că are dureri puternice, soțul Andei Călugăreanu a decis să apeleze la ajutorul biofizicianului Carol Przbilla. Aparatul gândit de acesta putea face ca celulele bune din organism să se înmulțească și să le omoare pe cele bolnave. Cu toate că tratamentul părea să dea rezultate, organismul artistei nu a mai putut lupta împotriva boli.

“La 14 august, Przbilla ne-a recomandat să mai facem o radiografie la plămăn. Am făcut-o şi ne-a dat verdictul: “Dacă mai rezistăm patru zile, gata, am scăpat.” A doua zi, la ora 5 dimineaţa, Anda a murit. Nu mi-am luat la revedere. N-am putut. Am stat cu ea până în ultima clipă. Ultima dorinţă a ei a fost să fac în aşa fel încât lumea să n-o uite. Mi-a mai zis în ce s-o îmbrac și să am grijă de Ioana. A murit pe canapea, în braţele mele.”, a mărturisit Alexandru Medeleanu.

Doriti mai multe informatii despre vindecarea cancerului? Contactati-ne acum!