Cancer la rinichi şi prostată

Puternic antiinflamatoare renale şi stimulent al diurezei, consumul de suc de cireşe este un foarte bun mijloc de prevenire a cancerului de rinichi, de vezică şi de prostată. O cură cu suc de cireşe durează minimum 4 săptămâni şi are şi alte efecte benefice asupra rinichilor în litiază renală.

cireşe

Cancer de colon

Un studiu de medicină experimentală făcut de cercetătorul american Steve Godman, în perioada 2006-2007, a pus în evidenţă faptul că cireşele amare previn cancerul de colon, care este pe locul trei ca frecvenţă la nivel mondial. Mai mult, o cură de şase-opt săptămâni cu cireşe amare, atunci când cancerul de colon este deja instalat, duce la scăderea volumului tumorilor, în peste 40% din cazuri. Aceste rezultate au fost confirmate şi de o altă echipă de cercetători, de la universitatea statului Michigan, condusă de profesorul Muralee Nair. Doza zilnică de cireşe recomandată în această afecţiune este de minimum 800 de grame, consumate pe stomacul gol, înainte de masă, pe o perioadă cât mai lungă de timp.

Cancer mamar

Testele de laborator arată că aceleaşi cireşe amare inhibă puternic dezvoltarea celulelor maligne în cazul cancerului mamar. Steve Godman, desfăşoară în continuare, împreună cu echipa sa, un amplu program de cercetare în acest sens.