Pentru această boală este nevoie mai ales de nalbe proaspete. Nalba îşi pierde prin uscare o treime a forţei ei curative. Să fie deci neapărat proaspete plantele care se lasă peste noapte în apă rece.

Sunt necesare zilnic 4 ceşti cu ceai pentru băut şi 6 ceşti pentru clătit sau gargară, adică în total 21/2 litri. Se calculează 1 linguriţă (cu vârf) de plante la 1 ceaşcă. Se pun plantele seara în apă rece şi se lasă să stea până în dimineaţa următoare, apoi totul se încălzeşte, se filtrează şi ceaiul se păstrează într-un termos clătit cu apă fierbinte sau se încălzeşte de fiecare dată în bain-marie. 4 ceşti cu ceai sunt băute înghiţitură cu înghiţitură, 6 ceşti sunt întrebuinţate pentru gargară şi clătire.

Aceste 10 ceşti fac ca boala malignă existentă a laringelui să se retragă curând, chiar şi atunci când ea se află deja în ultimul stadiu. Resturile de plante de după prepararea zilnică a ceaiului se lasă în ibric şi se încălzesc seara cu puţină apă. Plantele se amestecă cu făină de orz (care se poate procura de la mori sau de la magazinele specializate în alimente naturale bogate în vitamine) şi se încălzesc din nou. Terciul cald este întins pe o bucată de pânză cu care se înfăşoară zona laringelui. Se mai leagă separat deasupra şi o bucată caldă de pânză.

După prima compresă, bolnavul simte deja o uşurare, iar adesea îi revine în a patra sau a cinchea zi vocea pierdută. Acelaşi tratament ca în cazul cancerului laringian se aplică în cancerul esofagului. Pe lângă compresele calde cu terci de orz se pun noaptea şi comprese cu aburi de coada-calului (a se vedea pentru compresele cu aburi „Partea generală” şi „Coada-calului”) şi se face gargară adâncă folosind drăgaică proaspătă (a se citi şi „Cancerul Limbii”).

Doriti mai multe informatii despre vindecarea cancerului? Contactati-ne acum!