Un studiu derulat pe o perioadă de şapte ani, în cadrul Centrului de Cercetare Oncologică al Universităţii din Melbourne, canalizat pe evaluarea clinică individuală a 456 de pacienţi bolnavi de cancerul pancreatic, a identificat patru tipuri diferite de cancer în miezul acestei afecţiuni devastatoare.

cancerul pancreaticSpecialiştii au determinat, în premieră, cauzele primare din spatele deteriorării genetice care stă la baza cancerului pancreatic, precum şi mutaţiile care stimulează apariţia şi dezvoltarea acestuia.

Ei au identificat patru declanşatori moleculari diferiţi, care reglează fiecare subtip de cancer pancreatic în parte. Printre aceştia, a fost depistat şi cel imunogen, care îi oferă cancerului abilitatea de a trece pe sub radarul sistemului imunitar al organismului, care altfel ar distruge potenţialele tumori.

Detectarea acestui mecanism le-ar putea permite medicilor să prescrie tratamente orientate tocmai împotriva acestei camuflări a teribilei maladii. În plus, cunoaşterea traseelor majore care determină fiecare tip de cancer pancreatic oferă ţinte noi pentru terapii şi posibile beneficii imediate pentru pacienţii deja afectaţi.

sursa