Cancerul reprezinta boala lumii moderne. Desi cauza lui nu s-a putut identifica cu precizie absoluta pana la ora actuala, un fapt este cert: in Antichitate, aceasta afectiune era extrem de rara, dezvoltarea civilizatiei ducand treptat la cresterea frecventei aparitiei sale. Alimentatia defectuoasa, stresul, starile depresive, alcoolul, tabagismul, noxele din mediul inconjurator, poluarea sunt tot atatea posibile cauze ale bolii, dupa cum factorii ereditari joaca si ei un rol important. La nivel mondial, cancerul reprezinta in momentul de fata a doua cauza a mortalitatii, fiind precedat de bolile cardiovasculare. Numai in Romania mor anual circa 6000 de oameni, ceea ce a facut ca interesul pentru prevenirea acestei boli de temut sa creasca in ultima vreme. Astfel, s-a constatat ca circa 80% dintre cazurile de cancer pot fi prevenite prin schimbarea modului de viata, si anume, printr-o alimentatie corecta si renuntarea la fumat. Daca in legatura cu fumatul exista unanimitate, cu privire la caracterul sau daunator, in ceea ce priveste alimentatia recomandata – atat in cazul oamenilor sanatosi, cat si in cel al bolnavilor de cancer -, sfaturile emise de specialisti sunt adesea contradictorii. Practic, nu exista o lucrare care sa stabileasca transant modul de alimentatie al oamenilor care sufera de acest tip de afectiune. De aceea, colectivul de specialisti care a conceput cartea pe care v-o recomandam cu caldura, a avut in vedere o sinteza a celor mai eficiente modalitati de alimentatie a bolnavilor de cancer, care sa reprezinte o premisa atat a stoparii intoxicarii organismului cu substante chimice daunatoare, cat si a obtinerii echilibrarii si cresterii imunitatii organismului, prin insusirea unei alimentatii corecte si a unor suplimente naturiste cu rol benefic. Fara a avea pretentia de a fi exhaustiva, cartea de fata are in vedere dezbaterea pe intelesul tuturor a celor mai importante aspecte ce trebuie precizate in cazul alimentatiei bolnavilor de cancer. Ea pune la dispozitia cititorilor o prezentare teoretica a tuturor produselor alimentare care influenteaza in mod pozitiv sau negativ boala canceroasa, precum si o serie de meniuri zilnice, compuse din feluri de baza, ceaiuri si suplimente alimentare naturiste, dispuse la intervale orare clar precizate si obtinute prin tehnologii de preparare analizate si argumentate detaliat. Pe de alta parte, sunt explicate principiile care au stat la baza intocmirii meniurilor propuse bolnavilor de cancer, astfel incat acestea sa aiba un rol pozitiv in ameliorarea starii de sanatate, obtinandu-se o mai buna imunitate si chiar stagnarea proliferarii celulelor canceroase. Pe de alta parte, cei care pregatesc meniurile propuse bolnavilor de cancer vor intelege, parcurgand aceasta lucrare, importanta prepararii hranei conform anumitor tehnologii, de ce este important sa optam pentru unele dintre ele, in defavoarea altora. In acest fel, persoanele care se ocupa de prepararea hranei bolnavilor pot deveni un factor activ in obtinerea starii de sanatate.

Autorii lucrarii recomanda si oamenilor sanatosi insusirea acestor principii de alimentatie corecta, astfel incat sa se poata debarasa de preparatele moderne de tip industrial, care dauneaza grav sanatatii, iar incidenta bolii canceroase sa scada drastic.

Alimentatia propusa in aceasta lucrare este imbogatita de administrarea unor suplimente nutritive naturiste, precum si de ceaiuri cu rol benefic in fiecare tip de cancer. Nu incape nici o indoiala ca medicul oncolog este singurul in masura sa stabileasca, in functie de stadiul in care a fost depistata boala, tipul de tratament. Insa fara o dieta adecvata, permanenta si constanta, rezultatele nu vor fi niciodata satisfacatoare. Imunitatea si o stare de sanatate favorabila sunt obtinute de catre pacient printr-o grija desavarsita fata de ce mananca si fata de elementele suplimentare care ii ajuta organismul sa lupte impotriva bolii.

In ce priveste rezultatele obtinute prin aplicarea recomandarilor continute in Cartea de bucate pentru bolnavii de cancer, ele sunt certe, demonstrabile si concrete, la numai cateva saptamani de la aplicarea lor. Speram ca acest compendiu al tuturor elementelor alimentare pozitive, cu caracter practic si cu aplicabilitate larga, sa vina cu adevarat in sprijinul celor bolnavi, dar si in sprijinul celor care se ingrijesc de acestia, sa redea speranta si sa imbunatateasca starea de sanatate.

Cartea de bucate pentru bolnavii de cancer, scrisa de D.D. Chiriac, a aparut la Editura National, str. Frunzisului nr. 9-11, sector 4, Bucuresti, tel. 021/332.47.77, 0744/75.10.66, fax. 332.48.70. Laudabil este gestul directorului editurii, Dan Chiriac, care, prin donarea unor sume importante de bani rezultate din vanzarea cartii, a ajutat la finalizarea construirii Centrului de Ingrijiri paliative “Sf. Irina” – destinat bolnavilor de cancer in stadiu avansat.

Doriti mai multe informatii despre vindecarea cancerului? Contactati-ne acum!