– Cu toţii avem celule canceroase în corp. Aceste celule nu apar însă la testele standard dacă nu sunt în număr de miliarde. Când doctorii le spun bolnavilor că nu mai există celule canceroase în corpul lor după tratamentele efectuate, aceasta nu înseamnă decât că testele sunt incapabile să le măsoare, deoarece nu mai sunt în număr detectabil.

tratarea cancerului

– Celulele canceroase apar în corp de 6 până la 10 ori în timpul vieţii unui om.

– Când sistemul nostru imunitar este puternic, celulele canceroase sunt distruse, şi astfel este împiedicată multiplicarea lor şi formarea de tumori.

– Când cancerul este diagnosticat, înseamnă că persoana respectivă are deficienţe nutriţionale multiple. Aceste deficienţe pot apărea fie din cauza noxelor sau a radiațiilor din mediul înconjurător, fie din cauza alimentaţiei sau a stilului de viață greşit.

– Pentru a preîntâmpina deficiențele nutriţionale multiple, este necesară schimbarea dietei şi administrarea de suplimente nutritive, ceea ce va duce la întărirea sistemului imunitar.

– Chimioterapia presupune „otrăvirea” celulelor canceroase cu rată mare de creştere, dar în acest fel sunt distruse şi celulele sănătoase, cu creştere rapidă, din măduva spinării, tractul gastrointestinal etc., iar organe importante, precum ficatul, rinichii, inima sau plămânii, pot fi iremediabil afectate.

– Radioterapia distruge celulele canceroase, dar în acelaşi timp arde şi distruge celule, ţesuturi şi organe sănătoase. Rețineți acest lucru!

– Chimioterapia şi radioterapia vor reduce la început dimensiunea tumorilor. Dar aplicarea îndelungată a acestor tratamente nu va duce la distrugerea definitivă a lor.

– Când în corp se acumulează prea multe deşeuri toxice, rezultate în urma chimioterapiei şi radioterapiei, sistemul imunitar este fie compromis, fie distrus, iar pacientul poate muri din cauza unor infecţii banale şi a complicaţiilor acestora.

– Chimioterapia şi terapia cu radiaţii pot favoriza mutaţii genetice în celulele canceroase, care le fac foarte rezistente la tratament şi greu de distrus. Intervenţiile chirurgicale pot determina diseminarea (împrăştierea) celulelor canceroase la alte organe (metastaze).

– O metodă foarte bună de combatere a apariției celulelor canceroase este aceea de a le înfometa, adică de a evita alimentele de care acestea au nevoie pentru a se înmulți.

Celulele canceroase se dezvoltă cu:

ZAHĂR: Eliminând din alimentaţie zahărul, se elimină una din cele mai importante surse de hrană ale celulelor canceroase. Înlocuitorii zahărului, îndulcitorii sintetici cum ar fi zaharina, au ca bază aspartamul (E-95), o substanţă chimică foarte dăunătoare. Înlocuitorii naturali al zahărului sunt mierea de albine şi melasa, în cantităţi moderate. Sarea de bucătărie este tratată chimic pentru a avea culoarea albă. Alternativa este sarea grunjoasă, sarea de mare sau sarea de Himalaya.

LAPTE şi PRODUSE LACTATE: Laptele favorizează producerea de mucus în corp, în special la nivelul tractului gastrointestinal. Cancerul este hrănit de acest mucus. Renunţând la lapte şi produsele derivate, celulele canceroase „mor de foame”.

PH ACID: Celulele canceroase prosperă în mediu acid. O alimentaţie preponderent carnivoră induce un pH acid în corp. Este mult mai bine să se consume peşte şi pasăre în cantităţi mici, în loc de carne de vită sau de porc. Carnea poate conţine substanţe administrate animalelor: antibiotice, hormoni de creştere, sau paraziţi care dăunează în special persoanelor cu cancer.

– O dietă bazată în proporţie de 80% pe vegetale proaspete (consumate ca atare sau sub formă de suc), legume, grâu integral, seminţe, nuci şi fructe schimbă pH-ul corpului în alcalin. 20% din hrană poate fi formată din alimente gătite (năut, linte, fasole, cartofi). Sucurile proaspete asigură necesarul de enzime digestive uşor absorbabile, care ajung la nivelul celular în 15 minute de la consumare şi care favorizează creşterea de celule sănătoase. Este bine să se bea sucuri proaspete de două-trei ori pe zi. De reţinut: enzimele sunt distruse la 40°C.

– Evitaţi cafeaua, ceaiul negru şi ciocolata, care pot conţine cantităţi mari de cofeină. Ceaiul verde este o alternativă foarte bună, acesta având şi proprietăţi anticancerigene. Cea mai bună băutură pentru a elimina toxinele sau metalele grele este APA! Apa distilată este acidă, deci evitaţi-o!

– Proteinele din carne sunt dificil de digerat şi necesită o cantitate mare de enzime digestive. Carnea nedigerată rămâne în intestin, unde intră în putrefacţie şi creşte cantitatea de reziduuri toxice, crescând astfel și riscul de cancer de colon.

– Celulele canceroase sunt învelite cu un perete gros de proteine. Renunţarea la carne duce la eliberarea de cantităţi din ce în ce mai mari de enzime. Acestea atacă proteinele din peretele celular şi permit astfel celulelor specializate să distrugă celulele canceroase.

– Să mai reținem că unele vitamine, cum ar fi vitamina C sau E, produc apoptoza (moartea programată a celulelor), metodă naturală a corpului de a scăpa de celulele bolnave, nedorite şi inutile. Fructele și legumele nepreparate termic le conțin din belșug.

– Cancerul este o boală a minţii, corpului şi spiritului. Gândirea pozitivă şi o fire activă ajută  bolnavul de cancer să se vindece. Frica, furia, neiertarea şi amărăciunea construiesc un mediu stresant şi acid în corp. Trebuie să avem un spirit iubitor, să ne relaxăm şi să ne bucurăm de viaţă!

– Celulele canceroase nu se pot dezvolta în prezenţa oxigenului. Făcând zilnic exerciţii fizice şi de respiraţie, oxigenul pătrunde adânc, la nivel celular. Terapia cu oxigen este foarte importantă în distrugerea celulelor canceroase.

Alte terapii naturale împotriva cancerului mai pot aminti: terapia Gerson, terapia Breus, dieta alcalină a soților Young, limonada cu lămâie și bicarbonat de sodiu, vitamina B17 din miezul sâmburilor de caise și mere, uleiul din semințe de cânepă și regimul Oshawa. După cum vedeți există metode de a învinge această boală, totul depinde de asumarea individuală a bolii, a greșelilor făcute în viață și nu în ultimul rând, ieșirea din manipularea actualului sistem medical.

Sănătate multă!

Sursa: https://serbionel.wordpress.com