Alimentaţia nesănătoasă şi săracă în elemente nutritive, lipsa exerciţiului fizic, stresul şi poluarea sunt amintite printre factorii care conduc la apariţia şi dezvoltarea majorităţii tipurilor de cazuri de cancer – pulmonar, la sân şi la prostată.cazuri de cancer

Cercetările celor de la Stony Brook Univesity din New York au vizat analiza mai multor tipuri de cancer, pentru a descoperi în ce măsură riscul dezvoltării acestei boli a fost asociat cu factorii de mediu.

Într-un studiu publicat în revista de ştiinţă Journal Nature ei au estimat că până la 90% dintre cele mai întâlnite tipuri de cancer au fost cauzate de factorii externi, mai mult decât de dereglări celulare din corp.

Printre factorii externi se numără poluarea, radiaţiile ultraviolete şi stresul şi mai apoi factori care pot fi controlaţi de om, precum regimul alimentar şi exerciţiile fizice.

Rezultatele arată că stilul de viaţă sănătos este o cheie către reducerea riscului de a dezvolta o formă de cancer.

Printre măsurile preventive pe care fiecare dintre noi le poate aplica în viaţa de zi cu zi se numără: renunţarea la fumat, exerciţiile fizice făcute în mod regulat şi alimentaţia sănătoasă.

Data articol: 18/12/2015