Această formă de cancer este „cel mai mare ucigaş” dintre toate. Este numărul 1 dintre toate cancerele în rândul bărbaţilor, dar şi boala oncologică cu cea mai mică durată medie de supravieţuire.

bolnav de cancer pulmonar

Cancerul pulmonar reprezintă o creştere a unor celule anormale în plămân. Aceste celule se înmulţesc şi cresc într-un ritm mai rapid decât celulele normale. Mai multe celule cancerose ataşate unele de altele formează o tumoră.

Spre deosebire de majoritatea altor tipuri de cancer, ale căror cauze sunt adesea necunoscute, cauza principală a cancerului pulmonar este reprezentată, la peste 90% din pacienţi, de fumat. Corelaţia dintre fumat şi cancer a fost descoperitp încă din anii 1950.

În cazul persoanelor care suferă de cancer pulmonar, o dietă strictă și echilibrată este extrem de importantă! Iată ce ar trebui să includă alimentația!

Multe proteine

Potrivit Societății Americane de Cancer, lipsa proteinelor din alimentație poate întârzia vindecarea cancerului pulmonar.

În acest caz, vorbim de proteine de înaltă calitate precum pește, ouă și cantități mici de carne de vită.

Mai multe fructe și legume

Alimentația unui bolnav de cancer pulmonar trebuie să includă fructe și legume din abundență, pentru a stimula metabolismul dar și pentru a crește energia bolnavului.

Ceai verde

Se recomandă consumul a cel puțin 2 căni de ceai verde zilnic, deoarece această băutură miraculoasă conține de 500 de ori mai mulți antioxidanți decât orice altă sursă de vitamina C.

Licopen

Alimente precum roșiile, pepenele roșu sau papaya conțin cantități însemnate de licopen, un antioxidant puternic care împiedică dezvoltarea celulelor canceroase și înlesnește simptomele severe ale cancerului.

Porții mici și dese de mâncare

Porțiile mici și dese de mâncare îi vor asigura pacientului o cantitate suficientă de proteine, carbohidrați și alți nutrienți necesari.

Geai de ghimbir pentru stomacul deranjat

Ceaiul de ghimbir este de mare ajutor pentru calmarea stomacului deranjat. În plus, infuzia intărește imunitatea datorită cantității mari de antioxidanți din compoziția ghimbirului.

Multe fibre

Din cauza tratamentului specific, bolnavii de cancer pulmonar se confruntă adesea cu episoade severe de constipație.

Din alimentația acestuia nu ar trebui să lipsească fulgii de ovăz și cerealele integrale.

Legume moi

Pentru că pacienții cu cancer pulmonar întâmpină dificultăți în înghițirea alimentelor, se recomandă ca legumele să fie gătite la abur pentru a fi mai ușor de mestecat și de înghițit.