Numeroase studii au indicat că riscul de cancer mamar poate fi redus printr-o dietă adecvată. Alimentele care previn cancerul la sân au și un rol important în prevenirea reapariției bolii. 

Izoflavonele, caroteinoidele și acizii grași omega 3 sunt printre nutrienții care luptă împotriva cancerului de sân, scrie doctorulzilei.ro. Alimentele minune, care au un rol important în ceea ce privește prevenirea cancerului la sân și a reapariției bolii, sunt: soia, dovleacul, varza și cartofii dulci, somonul și codul.

“Ne temeam că soia conține proteine și compuși pe bază de estrogen care influența creșterea celulelor canceroase” a spus Barry Boyd, de la Spitalul Greenwich, potrivit sursei citate. El a adăugat că: ”Știința a dovedit că nu există un astfel de  risc, din contră, soia are posibile beneficii”.

Carotenoidele se găsesc în alimente portocalii, precum morcovii, dovleacul și cartofii dulci, precum și în legumele de culoare verde închis, precum varza și spanacul. Femeile care vor să își crească aportul de carotenoide ar trebui să consume cât mai des vegetale crucifere precum varza, conopida și broccoli.

Somonul și codul conțin cantități semnificative de acizi grași omega 3. Într-un studiu din 2011 publicat în Journal of Nutrition, experții au descoperit că prin consumarea acestor acizi este inhibată proliferarea celulelor canceroase. În plus, o dietă bogată în omega 3 reduce cu 25% riscul recurenței cancerului de sân.

dcnews.ro – Roxana Covrig / 21 Oct 2013 14:05