Cel putin in cazul femeilor, consumul frecvent de nuci si migdale este o masura de prevenire a cancerului de pancreas, anunta un studiu recent.

Consumate de doua ori pe saptamana, fructele uscate – nucile, migdalele, arahidele, fisticul si caju – ofera o protectie semnificativa contra cancerului pancreatic, este concluzia unei cercetari citate de The Telegraph.

nuci, sa previi cancerul pancreatic

Pentru a ajunge la aceasta concluzie, o echipa de cercetatori, printre care s-au numarat si savantii de la Scoala de Medicina de la Harvard, a monitorizat 75.000 de femei din SUA, analizand legatura dintre cancerul pancreatic si consumul de nuci. Cu toate ca nucile pot duce la ingrasare, specialistii au observat ca femeile care consumau adesea fructe uscate erau mai slabute in comparatie cu celelalte.

„Femeile care au consumat cate o portie de nuci, o data sau de doua ori pe saptamana, au avut un risc semnificativ mai mic de a face cancer pancreatic”, a declarat dr. Ying Bao, de la Scoala de Medicina de la Harvard.

Aceasta boala este una dintre cele mai grave forme de cancer in tarile occidentale, fiind favorizata de fumat si de obezitate. Insa cancerul de pancreas este asociat si cu diabetul zaharat, care poate fi inhibat prin consumul frecvent de fructe uscate. Beneficiul lor este dat de vitaminele, mineralele si de fitonutrientii continuti, care le confera, printre altele, culoarea si mirosul specifice. Alte cercetari au aratat ca un consum des de nuci, migdale si alune poate reduce riscul de infarct cu 10%.

Doriti mai multe informatii despre vindecarea cancerului? Contactati-ne acum!