Considerată cea mai verde ființă de pe pământ datorită conținutului uriaș de clorofilă, Chlorella este o algă atât de mică încât, până la apariția microscopului, oamenii de știință n-au știut despre existența ei.

Chlorella crește în apele dulci din sud-estul Asiei și din Australia, această specie de algă fiind o adevărată forță a naturii datorită conținutului foarte mare de clorofilă (cel mai mare din regnul vegetal) și alte principii active, în ciuda dimensiunilor sale microscopice.

După ce a devenit una dintre cele mai studiat specii medicinale din lume, Chlorella se bucură de prima recunoaștere ca medica­ment odată cu primele zboruri spaţiale ale NASA, ea fiind o componentă esenţială a dietei cosmonauţilor.

Astfel, chlorella îi ajută pe cosmonauţi să-şi păstreze tonusul muscular în condiţii de impondera­bilitate, le asigură o anumită protecţie la radiaţiile din afara atmosferei pământului, dar şi la câmpurile elec­tromagnetice produse de aparatura de la bordul na­velor.

Chlorella, un detoxifiant natural

De asemenea, cea mai mare contribuție în studiul acestei alge o au savanții japonezi, care au descoperit capacitatea uimitoare a chlorellei de detoxifiere a organismului în mod natural și eficient.

Concret, ea elimină metalele grele din organism, responsabile pentru bolile care afectează sistemul nervos, osos sau cel imunitar, inclusiv metalele radioactive, după cum arată studiile japoneze.

În plus, după administrări îndelungate, s-a constatat că cea mai verde ,,ființă” de pe pământ crește spectaculos tonul fizic și psihic, ajutând la reîntinerirea organismului, rănile se vindecă mai repede, simptomele bolilor alergice sau degenerative se ameliorează, mirosurile corporale neplăcute dispar, în timp ce analizele de sânge se normalizează.

Chlorella conține cel mai înalt nivel clorofilă pe uncie din orice plantă, precum și aproape 58% proteine, hidrați de carbon, toate vitaminele B, vitaminele C și E, aminoacizi (inclusiv toți cei nouă esențiali), enzime și urme de minerale rare.

Chlorella și cancerul

Un studiu realizat în Coreea de Sud arată că toate speciile medicinale de Chlorella inhibă dezvoltarea celulelor canceroase și împiedică răspândirea acestora în organism încă de când ele încep să se înmulțească.

Această algă este deja folosită cu succes în unele clinici, ca adjuvant în tratamentul cancerului. Astfel, Chlorella are un rol major în atenuarea simptomelor precum: starea de slăbiciune și oboseală, lipsa de energie cauzată de lupta cu boala, ea având inclusiv efecte antidepresive.

Totodată, alga conține substanțe care au rolul de citostatice naturale, acestea având proprietatea de a lupta cu cancerul, după cum arată testele medicale și cele efectuate în studiile pe animale.

Iată câteva tipuri de cancer și cum ajută Chlorella:

Cancer la sân – Chlorella ajută la reechilibrarea hormonală și blochează/încetinește răspândirea cancerului în organism prin sistemul limfatic.

Cancerul cerebral – S-a observat că administrarea tratamentului cu Chlorella îmbunătățește starea generală a pacientului, crescând în același timp eficiența celorlalte terapii în tratarea acestui tip de cancer.

Cancerul de colon – Acest tip de algă ajută la îmbunătățirea tranzitului intestinal, ajută la dezvoltarea florei prietenoase din intestin și împiedică dezvoltarea altor tumori.

Cancerul de piele – În acest caz, Chlorella se poate administra atât intern, cât și extern, având efecte antitumorale directe la nivelul pielii.

Pe lângă toate acestea, Chlorella are marele beneficiu de a contribui la ridicarea moralului bolnavilor care se tratează de cancer.

Precauții în tratamentul cu Chlorella

De obicei, tratamentele cu Chlorella sunt foarte bine tolerate de organismul uman, fiind necesară doar administrarea gradată a capsulelor la sfatul medicului.

Singura contraindicație a acestei alge se adresează persoanelor aflate sub tratament cu anticoagulante. Fiind foarte bogată în vitamina K, Chlorella crește viteza de coagulare a sângelui.

Sursa: Click Sanatate