Două mame, ambele diagnosticate cu cancer, au pornit o campanie prin care cer companiei Mattel să realizeze o serie de păpuși Barbie frumoase, dar chele. În felul acesta, spun ele, fetițele care suferă de diferite boli ce duc la pierderea părului ar putea fi ajutate să se integreze mai bine social, dar și oamenii sănătoși ar putea fi obișnuiți să relaționeze cu suferinzii.

bolnavii de cancer păpuși fără păr

Rebecca Spyin și Jane Bingham au deschis un grup pe Facenook intitulat Beautiful and Bald Barbie! Let’s see if we can get it made, prin care cer companiei Mattel să creeze păpuși fără păr, pentru fetițele care-și pierd la rândul lor părul sau care au de-a face cu persoane afectate de această problemă. De asemenea, cele două inițiatoare propun folosirea unei sume din încasările pentru aceste păpuși pentru investiții legate de cercetarea și tratarea cancerului.

Deși este o idee utilă, care ne-ar putea ajuta să ne descurcăm mai bine cu persoanele suferinde, firma producătoare de păpuși nu pare prea dispusă s-o pună-n practică. ”Am primit o scrisoare generică de la Mattel, prin care ni s-a comunicat că nu se acceptă idei din exterior și că printre produsele programate pentru 2012 nu se regăsește un astfel de model,” spune una dintre inițiatoarele acestui grup pentru MSNBC. Întrebarea celor două femei, retorică de altfel, privește disponibilitatea Mattel de a scoate pe piață păpuși tatuate sau cu alte astfel de particularități și totodată reticența de a realiza un model de jucărie care ar servi unei cauze pozitive.