Două colective de cercetători, coordonate de doi români, au găsit “amprenta” universală a cancerului, pe baza căreia maladia va putea fi uşor depistată şi tratată. După cum au explicat cei doi cercetători, este vorba de o proteină-marker, receptor pentru hormonul hipofizar FSH, care se găseşte în toate cele 11 tipuri de ţesuturi canceroase studiate.

Autorii descoperirii au explicat, cum s-a ajuns aici şi în cît timp consideră că s-ar putea materializa rezultatele publicate, în producerea unui medicament-panaceu pentru tratarea cancerului. Lumea medicală, farmaceutică şi a pacienţilor bolnavi de cancer este în efervescenţă, după ce a făcut înconjurul Planetei ştirea că două colective de cercetători, unul din Paris şi altul din New York, coordonate de doi români, au găsit, după mulţi ani de cercetări asidue, “amprenta” universală a cancerului, pe baza căreia maladia va putea fi uşor depistată şi tratată încă din stadii precoce.

“Motorul” cercetărilor care au condus, în final, la studiul publicat de cea mai bine cotată revistă medicală pe plan global – “The New England Journal of Medicine”, este doctorul în biologie celulară Nicolae Ghinea, în prezent director de cercetare la Institutul Naţional al Sănătăţii şi Cercetării Medicale din Paris (INSERM).

În 2004, a verificat dacă mecanismul valabil în cazul LH se aplică şi pentru FSH (hormonul foliculostimulant). Se aplica. Iar atunci, i-a venit ideea de a folosi mecanismul de transport al FSH în eventuala depistare a cancerului la prostată. “Citisem un studiu de biologie moleculară, în care autorul emitea ipoteza că receptorii pentru FSH ar putea fi exprimaţi la nivelul celulelor canceroase, în cazul cancerului de prostată. Aşa că m-am îndreptat spre cancerul de prostată. Pînă atunci, nimeni nu mai încercase un asemenea experiment, dîndu-se puţină atenţie anticorpului pentru receptorul la FSH”. Obţinînd rezultate pozitive, i-a solicitat ajutorul fostului său coleg de la Institutul de Biologie si Patologie Celulară din Bucureşti, doctorul în biologie moleculară Aurelian Radu, aflat la Şcoala de Medicină Mount-Sinai din New York.

sursa: Ziarul Tricolorul

Doriti mai multe informatii despre vindecarea cancerului? Contactati-ne acum!