radiatii wireless
Dacă nu vreți cancer și știți asta, folosiți internetul prin cablu.

CBS News a prezentat de curând pe site-ul său un ghid pe care majoritatea vizitatorilor – chiar și copiii – pot să-l înțeleagă ușor: „Telefoanele celulare și cancerul: 8 modalități stupide de a-ți crește riscul de cancer.”.

Nocivitatea expunerii la surse de radiații wireless (telefoane celulare, antene de telefonie mobilă, pedometre „inteligente”, routere WiFi, etc.) continuă să fie un subiect de dezbateri, deși cercetări multiple au demonstrat-o deja de câteva decenii. Asta include:

  1. Cercetări finanțate de industrie.
  2. Cercetări independente.
  3. Cercetări guvernamentale (din SUA și din alte țări)

Sursa 1: https://www.gq.com/story/warning-cell-phone-radiation

Sursa 2: https://www.activistpost.com/2018/01/popular-science-magazine-still-blows-off-cell-phone-radiation-despite-warnings-world-health-organization-dr-oz-stephen-colbert.html

Cei care pun la îndoială nocivitatea insistă că sunt efectuate teste de siguranță asupra tuturor surselor de radiații wireless pentru a ne proteja de orice potențiale efecte negative cauzate de expunerea la aceste radiații. Cu toate astea, ei uită să menționeze că măsurătorile sunt bazate pe teste efectuate auspra unor capete sau părți de corp de manechine din plastic – nu pe oameni, animale sau pe țesuturi vii.

Foarte mulți cercetători insistă ca există suficiente dovezi științifice care arată că toate sursele de radiații wireless ar trebui reclasificate drept CANCERIGENE – nu „posibil cancerigene”. Dr. Anthony Miller, consilier timp de mulți ani pentru Organizația Mondială a Sănătății (OMS)a spus că:

„…radiațiile de radiofrecvență din orice sursă – așa cum sunt semnalele emise de telefoanele celulare, alte dispozitive wireless sau cu senzori precum și rețelele wireless – îndeplinesc toate criteriile pentru a fi clasificate drept „agent cancerigen de categoria 1 pentru oameni”, bazat pe dovezi științifice care asociază expunerea la frecvențe radio cu dezvoltarea sau predispunerea la cancer.”

Potrivit altor cercetători, până la 1/3 din populație este „sensibilă” la radiațiile wireless și la alte surse de poluare electrică (electrosmog) iar 3% sunt sensibili în mod clinic.

Această „sensibilitate” nu înseamnă neapărat cancer; oricum, poate conduce la o boală descoperită in 1950 și numită „răul de microunde”.

Există multe simptome asociate cu „răul de microunde” și deseori este diagnosticat greșit.„Răul de microunde” mai este denumit și „electrosensibilitate” (ES) sau „electrohipersensibilitate” (EHS).

Ca și fumatul pasiv, alegerile și obiceiurile noastre în privința dispozitivelor wireless îi afectează pe toți cei din jur, inclusiv pe copiii noștri, chiar dacă noi nu simțim că suntem afectați.

Animalele de companie pot fi și ele afectate.

Natura și viața din sălbăticie sunt și ele afectate iar radiațiile wireless și electrosmogul ar putea contribui la schimbările climatice.

Îmbolnăvirea de la expunerea la radiațiile wireless și electrosmog s-ar putea să nu apară imediat; oricum, este cumulativă. S-ar putea ca atât noi cât și cei apropiați să fim bine pentru o perioadă după care, în final, să nu mai fie chiar așa de bine.

De aceea foarte mulți, oameni – inclusiv pompierii – încearcă să împiedice instalarea turnurilor de antene în vecinătățile și comunitățile lor.

Expunerea s-ar putea să nu genereze noi boli. Dar ca orice toxină sau agent poluator, s-ar putea să contribuie la înrăutățirea bolilor contactate deja.

Programul Național de Toxicologie din SUA a anunțat că raportul privind studiul său efectuat pe 25 de milioane de animale privind riscul de cancer asociat cu expunerea la radiațiile telefoanelor celulare va fi lansat pe 2 februarie 2018[n.tr. – La data traducerii și publicării acestui articol, raportul încă nu era disponibil pe internet. Celelalte rapoarte anterioare pot fi găsite aici.]

Indiferent ce va spune raportul, foarte probabil că va fi dezbătut. Sunt o mulțime de bani în joc din toată această tehnologie.

Chiar cei care fac bani din această tehnologie își limitează totuși timpul de utilizare al celularelor și încearcă să-și țină copii departe de ele pentru că cel puțin bănuiesc potențialul lor nociv.

Am mai trcut prin asta cu căteva decenii în urmă cu industria tutunului, la care ne referim în prezent ca „Big Tobacco”. În ciuda unor progrese notabile, suntem departe de a câștiga războiul împotriva tutunului.

Trecem, de asemenea, printr-un proces similar cu industria farmaceutică, la care ne referim (ce conicidență!) cu numele de „Big Pharma”.

Iată câteva citate ale unor „experți” din anii `60 privind „beneficiile pentru sănătate” pe care le produce fumatul țigaretelor:

Max Cutler, chirurg oncolog din Chicago: „Sunt foarte convins că declarațiile apărute în presă cum că ar exista o legătură directă și cauzală între țigarete, fumat și numărul de țigarete fumate, pe de-o parte și cancerul pulmonar pe de altă parte, sunt o concluzie absolut nefondată.”

Sir Charles Ellis, cercetător senior la British American Tobacco Company: „Este convingerea mea că nicotina este un medicament remarcabil și eficient, care ajută organismul să reziste stresului extern și, ca rezultat, să producă un pronunțat efect tranchilizant.”

Ian MacDonald, chirurg din Los Angeles: „Pentru majoritatea oamenilor, fumatul are efecte benefice.” (Sursa)

Dacă ne vom uni, vom putea opri asta. Iată una dintre soluții:

https://www.businesswire.com/news/home/20180126005137/en

Următoarele organizații încearcă să schimbe în bine ceva. Contactați-le, vă rugăm:

Organizații:

Alte link-uri pe aceeași temă:

sursa