Iata ce putem citi in articolul Ohio court gives lawyer guardianship of Amish girl with cancer:

bolnava de cancer

Curtea din Ohio dă avocatului tutela unei fete Amish bolnavă de cancer

Un tribunal din Ohio a dat tutelă limitată unui avocat pentru o fată Amish de 10 ani, avocat care va lua decizii medicale în locul părinţilor fetei.

Maria Schimer este, de asemenea, numită asistent social, ce va fi responsabil de organizarea transportului si plata pentru tratamentele medicale ale lui Sarah Hershberger – costuri care vor fi acoperite de programele guvernamentale. Tutela va dura până la 1 februarie 2016.
Spitalul de Copii din Akron, Ohio, a făcut apel la tribunal după ce părinții lui Sarah i-au întrerupt tratamentul de chimioterapie, spunând că terapia i-a făcut rău şi că ei au credinţa că voinţa lui Dumnezeu va decide.

Spitalul a susţinut că fata, care a fost diagnosticată cu limfom limfoblastic, ar avea o speranţă de viaţă de 85 %, cu tratament, dar ar muri probabil într-un an, fără a face chimioterapie. Curtea a fost de acord, numindu-l pe Schimer tutore la 09 octombrie.

“Practicile de servicii medicale variază considerabil în comunitățile Amish, și de la familie la familie”, precizează un articol publicat de către Centrul pentru Studii anabaptiste și pietiste de la Elizabethtown College. “Mulți Amish folosesc servicii medicale moderne, dar alții se întorc la forme alternative de tratament. Ei menţionează citate din Biblie împotriva îngrijirilor medicale moderne sau împotriva celor mai noi medicamente, căci ei cred că Dumnezeu este Vindecătorul Final. ”

La începutul lunii septembrie, judecătorul John Lohn, situat de partea părinților, spunea că Sarah nu va fi obligată să se supună chimioterapiei. Cu toate acestea, o hotărâre judecătorească de apel pronunţată la 01 octombrie, a anulat această decizie și a hotărât să numească un tutore pentru copil.

Într-o dezbatere despre caz, spitalul declară că respectă credințele religioase ale familiilor pacienților săi.

Spitalul de copii din Akron ”are un trecut îndelungat de a servi comunitatea Amish,” se precizează in dezbatere. “Din experiența noastră, părinţii Amish sunt foarte receptivi în a căuta tratamente pentru copiii lor, pentru variate probleme medicale.”

Instanțele de judecată dau de obicei dreptate spitalului în cazuri de viaţă sau moarte în care sunt implicaţi copii, a declarat Robert Tuttle, profesor de drept și religie la Universitatea George Washington, Facultatea de Drept.

În timp ce adulții pot refuza un tratament din orice motiv consideră de cuviinţă, copiilor le poate fi refuzat un tratament medical de către tutorii lor numai pentru proceduri medicale putin importante, cum ar fi purtarea de aparat dentar.

“De obicei părinții au dreptul de a lua aceste decizii, dar atunci când deciziile pe care le iau părinții nu sunt în interesul copiilor, statului îi este permis să intervină”, a spus Tuttle. “Apoi, instanțele vor permite spitalului să aplice procedura și să ia custodia temporară, dar, de obicei, tutela temporară are ca scop doar luarea de decizii medicale.”

Comentariu saccsiv:

Asadar chiar daca fata nu apartinea comunitatii Amish iar motivele invocate impotriva chimioterapiei ar fi fost altele, tot ar fi fost „tratata” cu forta …

Cititi va rog si:

STUDIU: CANCERUL este o boala creata de om. El nu exista în antichitate …

CE SE INTAMPLA? Cazurile de tumoare cerebrala in randul copiilor s-au inmultit de cinci ori in ultimii zece ani

CANCER – Raport: Americanii sunt „bombardaţi” cu surse cancerigene. Romania: Numărul cazurilor de cancer de piele a crescut de şase ori în ultimii patru ani

CHIMIOTERAPIE: TUMORILE SE EXTIND, EFECTELE SUNT CATASTROFALE. Apelul medicului Teofil Lungu de la Clinica de Chirurgie Maxilo-Faciala Cluj catre doctori: NU O MAI PRESCRIETI

Video: ADEVARUL DESPRE CANCER

FORMALDEHIDA – substanta cancerigena

Articolul zilei (03.10.2013): Nu cautam cauza cancerului, ci il imbracam in roz. 1 octombrie – Ziua Internationala de Lupta impotriva Cancerului la San