O fetiţă de 8 ani riscă să-şi piardă viaţa din cauză că părinţii săi nu sunt de acord cu tratamentul indicat de specialişti. Copila diagnosticată cu cancer la rinichi are metastaze pulmonare, iar părinţii săi nu acceptă să o opereze la plămâni pentru că „medicii i-ar putea fura organele”.

Viaţa unei copile de opt ani, diagnosticată cu cancer renal, depinde de decizia părinţilor săi care nu sunt de acord cu indicaţiile terapeutice ale medicilor. Deşi fetiţa are metastaze pulmonare evidenţiate în urma investigaţiilor de specialitate, părinţii săi refuză categoric să o opereze.

În timp ce tatăl fetei crede că medicii vor să-i fure fiicei sale organele, mama aşteaptă de la medicul curant o declaraţie scrisă că fetiţa va supravieţui intervenţiei. Discuţiile dintre părinţi se poartă în timp ce minora este diagnosticată cu cancer în stadiu terminal.

„Fetiţa este diagnosticată cu nefroblastom cu histologie nefavorabilă, recidivat, operat. Noi am fost sesizaţi de către spital că părinţii nu vor să aducă copilul la tratament. Drept urmare, i-am invitat la dialog, au venit, dar nu au înţeles mare lucru şi au avut o atitudine agresivă. Noi ne dorim să fie salvat acest copil şi trebuie salvat dacă se poate. Părinţii trebuie să fie convinşi să meargă cu fetiţa la tratament în continuare şi să nu o condamne”, a declarat Tiberiu Bantaş, purtător de cuvânt al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Iaşi.

Citeste mai mult pe adevarul.ro

Doriti mai multe informatii despre vindecarea cancerului? Contactati-ne acum!