Gheorghe Turda, cunoscutul interpret de muzică populară, a anunțat că s-a vindecat de cancer de piele după ce a fost diagnosticat cu carcinom cutanat în decursul acestui an. Interpretul a recunoscut că a riscat stând la soare cam mult în această vară, lucru pentru care a tras. Acum respiră uşurat, căci după operaţie medicul dermatolog l-a asigurat că nu are de ce să-şi mai facă probleme.

Mohs

Gheorghe Turda a descoperit cancerul din întâmplare şi a povestit cum a scăpat de boală. „M-a deranjat un neg cât un bob de piper în perciun. La un moment dat s-a spart bubița și m-am speriat. Am venit imediat la consult. Doamna doctor Mihaela Leventer a zis că e nevoie să fac o operație. Am avut încredere în doamna doctor și în metoda folosită de dânsa, tehnica Mohs. De la programare până la operație a durat o săptămână. Am trecut peste această fază. Dumnezeu ne-a ajutat”, a declarat Gheorghe Turda.

Cântărețul s-a operat printr-o tehnică ce are rată de succes de 99.7%, microchirurgia Mohs. „Nu m-am speriat. Am primit cu optimism rezolvarea acestei situații în care am intrat. Noi, persoanele cu ochii albaștri și tenul deschis, suntem predispuse la așa ceva.

Recunosc și că am fost puțin neglijent, doritor să stau la soare mai mult decât trebuie. Am fost trei zile în luna august pe Litoral şi am luat soarele cu toptanul. Pielea închisă la culoarea deschisă a ochilor dă foarte bine, dar am tras!”, a mai spus Turda. Soţia lui Turda, Lucia Lazăr, a suferit de leucemie cronică trombocitară, iar artistul a fost devastat de suferinţa ei.

Gheorghe Turda a fost diagnosticat a doua oară cu cancer de piele

Predispoziția și expunerea la soare l-au adus anul acesta din nou în cabinetul dermatologului. De data aceasta cu o leziune la ureche. „Pielea este un organ foarte sensibil iar noi, artiștii, suntem foarte expuși. De multe ori trebuie să cântăm pe scene în soare, în frig, în condiții imprevizibile, uneori grele pentru noi”, a explicat solistul pentru doctorulzilei.ro.

“O bubiţă care nu se vindecă singură în decurs de 6 săptămâni este din start suspectă. Pielea produce cancere la fel ca celelalte organe, din fericire ele se văd, aşa că avem posibilitatea să le tratăm în faza de debut. Primul pas este controlul, atunci când ceva vă nelinişteşte. Orice dermatolog va putea să spună dacă leziunea este riscantă sau nu.

Dacă i se pare suspectă va recomanda o biopsie dintr-un milimetru de piele. E îngrijorătoare o leziune stabilă, silenţioasă, care nu te doare, nu te mănâncă. La domnul Turda a fost neagră, dar situaţia a fost una relativ uşoară. Prin metoda de chirugie Mohs nu există risc de recividă”, a completat dr. Mihaela Leventer, medicul dermatolog care l-a trata pe Gheorghe Turda la emisiunea “Pritenii de la 11” (Antena 1).

Doriti mai multe informatii despre vindecarea cancerului? Contactati-ne acum!