Mintea și emoțiile au un efect major asupra sănătății. De exemplu, acolo unde există cancer, în mod sigur sunt prezente șocuri emoționale nerezolvate. Următoarele acțiuni vă pot îmbunătăți foarte mult bunăstarea spirituală și emoțională dar și sănătatea fizică.

1. Este necesar să învățăm să primim iertarea de la Dumnezeu. Romani 3:23 ne spune: “Căci toți au păcătuit ….” Psalmul 37:3 adaugă: “nu este pace în oasele mele de la faţa păcatelor mele.” Romani 6:23 ne spune că iertarea este posibilă: “Pentru că plata păcatului este moartea, dar harul lui Dumnezeu este viaţa veşnică întru Hristos Iisus, Domnul nostru.” Cu alte cuvinte, iertarea este posibilă din cauza morții lui Hristos în locul nostru. Cum ne folosim de acest adevăr? Ne mărturisim păcatele lui Dumnezeu prin spovedanie la duhovnic și îi mulțumim pentru iertare.

2. Este necesar să-i iertăm pe cei care ne-au rănit sau ne-au nedreptățit. Acest lucru este prezentat foarte direct în Matei 06:15: “dar de nu veţi ierta oamenilor greşalele lor, nici Tatăl vostru nu va ierta greşalele voastre.” Pentru o bună sănătate fizică, emoțională și spirituală, este util să se facă o listă cu toți cei care v-au rănit sau nedreptățit. Amintiți-vă ce v-au făcut și chiar amintiți-vă ce ați simțit în acel moment. Apoi hotărâți-vă să-i iertați pentru ceea ce v-au făcut și pentru consecințele a ceea ce au făcut. Iertarea este o decizie, nu un sentiment.

Rugați-vă lui Dumnezeu rugându-L să vă vindece inima frântă și mulțumiți-I pentru că face aceasta. Efeseni 4:26 adaugă: “peste mânia voastră să nu apună soarele.” Cu alte cuvinte, să nu ne ducem la culcare supărați. Aceasta este, de asemenea, o bună igienă mentală și este unul dintre lucrurile care produc bunăstarea fizică și emoțională.

Mai puteți, de asemenea, să vă iertați pentru greșelile ce au produs greutăți pentru dvs sau pentru alții. Din nou, rețineți ca iertarea este iar cea mai bună decizie.

3. Este necesar să primiți iertarea de la alții și, atunci când este posibil, să o dați înapoi. Matei 5:23-24 este un loc în care se prezintă acest concept. “Deci, dacă-ţi vei aduce darul tău la altar şi acolo îţi vei aminti că fratele tău are ceva împotrivă-ţi, lasă-ţi darul acolo, înaintea altarului, mergi mai întâi şi te împacă cu fratele tău şi numai după aceea întoarce-te şi adu-ţi darul.” Când spui “am greșit”, cel / cea cu care stați de vorbă, probabil va fi de acord cu dvs! Dar cuvintele “Am greșit, mă vei ierta?” pot reface comunicarea și să restabilească relațiile dintre voi.

Utilizați sfiala / discreția pentru a stabili dacă este oportun să contactați anumite persoane ca să nu le provocați alte supărări. De exemplu telefonând soțului / soției cuiva, puteți supăra persoana respectivă. Întrebați-l pe Dumnezeu ce să faceți în aceste cazuri.

sursa

Doriti mai multe informatii despre vindecarea cancerului? Contactati-ne acum!