cancerul de tiroidă

Deşi este rar întâlnit, cancerul tiroidian nu trebuie neglijat, mai ales este vorba despre o afecţiune endocrinologică. O astfel de boală afectează întreg organismul, pentru că glanda tiroidă reglează şi controlează metabolismul, de la bătăile inimii până la arderea caloriilor.

Conform statisticilor, femeile sunt cele mai afectate de acest tip de cancer, iar controlul regulat îl poate depista încă din stadii incipiente, atunci când acesta este de obicei nu prezintă simptome. Mai târziu pacientul se poate confrunta cu probleme precum durere în gât, dificultate la înghiţire şi respiraţie, creşterea în volum a gâtului, răguşeală şi tuse în lipsa răcelii.

Deşi până acum nu s-a descoperit un factor chimic sau fizic care să favorizeze apariţia cancerului de tiroidă, este bine să mergi la un control dacă ştii că ai fost expus îm mod repetat la radiaţii.

“Orice persoană ar trebui să meargă la un test de screening, cu atât mai mult dacă ştie că a fost expusă la radiaţii la un moment dat. E mai bine să previi. Cu cât afli mai din timp, cu atât şansele de vindecare sunt mai mari”, afirmă Dr. Elena Claudia Teodorescu, medic primar în radiologie și imagistică medicală și doctor în știinţe medicale.

Vestea bună este că rata mortalităţii cancerului de tiroidă este mult mai mică în comparaţie cu alte tipuri de cancer.

“Tratamentele pentru cancer sunt într-o permanentă dezvoltare. Acest lucru, împreună cu depistarea precoce, asigură creşterea şanselor de supravieţuire şi vindecare”, conchide Dr. Elena Claudia Teodorescu.

sursa: Sorina Severin

Doriti mai multe informatii despre vindecarea cancerului? Contactati-ne acum!