Se specula de ceva timp faptul că zahărul influențează într-o anumită măsura apariția cancerului, însă modul exact în care se întâmplă acest lucru nu fusese pe deplin documentat. Acum, după mai bine de 9 ani de cercetări, oamenii de știință au făcut un progres în acest sens. Acum știm că aproape toate celulele din corpul uman necesită energie și obțin această energie din zaharurile aflate în mâncarea pe care o consumăm.

apariția cancerului, zahar, zahar tos, zahar cubicCelulele canceroase necesită, de asemenea, o cantitate de energie. Dar aportul lor de glucoză este mult mai mare decât cel al celulelor sănătoase, lucru care ar însemna, potrivit cercetărilor, că ar putea fi compromisă dezvoltarea celulelor canceroase prin eliminarea în mare măsură a zahărului din alimentație, dar problema ar fi că în prezent nu există o altă metodă de hrănire cu zaharurile necesare a celulelor normale, sănătoase.

„Cercetările arată cum consumul de zahăr în exces duce la dezvoltarea celulelor canceroase. Există clar o legătură între zahăr și cancer iar consecințele acestei legături sunt devastatoare pentru corpul nostru. Rezultatele noastre oferă o bază pentru cercetarea viitoare în acest domeniu, care poate fi acum realizată cu focalizare mult mai precisă și mai relevantă asupra unor modalităti de a întrerupe aprovizionarea cu zaharuri a celulelor canceroase din corp, fără ale afecta pe cele normale”, a declarat cercetatorul Johan Thevelein de la KU Leuven, in Belgia.

Echipa a folosit celule de drojdie pentru cercetările sale, în special în ceea ce privește familia genelor Ras, o familie de gene care este prezentă în toate celulele de animale, inclusiv celulele canceroase umane. Aceasta face ca studiul mutațiilor Ras în drojdie să devină un instrument din ce în ce mai util în cercetarea cancerului. Drojdia are, de asemenea, un metabolism foarte activ al zahărului. În termeni simpli, cercetătorii au descoperit că drojdia care a avut un aflux de glucoză hiperactiv a determinat o activare prea mare a proteinelor Ras, ceea ce ar permite celulelor să crească într-un ritm mult mai accelerat.

sursa: sciencealert

Doriti mai multe informatii despre vindecarea cancerului? Contactati-ne acum!