Canalele radacinilor dintilor pot fi cauza mai multor boli si chiar a cancerului de san. Aceste canale sunt sursa de infectie pentru intreg organismul si cresc riscul de a dezvolta cancer la san.

canalele radacinilor dintilor

In ce fel sunt legate canalele dentare de cancerul la san?

Procesul de curatare al unui canal este adanc invaziv si se face cu diferite instrumente speciale de curatare si scoatere a materialului infectat. Dupa ce canalul este curatat, se trece la umplerea lui cu material care deobicei este un tip de pvc. S-a dovedit in timp ca aceste umpluturi nu izoleaza perfect iar bacterii anaerobe foarte toxice care se formeaza, ajung sa iasa la suprafata. Aceste bacterii pot provoca diferite boli, printre care si cancerul la san.

Un medic stomatolog a descoperit ca lucrarile pe care le facea cu foarte multa constiinciozitate, contineau totusi acest tip de bacterie.

Mai multe studii au aratat ca incidenta de cancer de san la persoane care au suferit o astfel de lucrare este foarte crescuta si ca o astfel de lucrare ramane o sursa majora de infectie.

Legatura dintre dantura si starea generala de sanatate

Starea danturii este strans legata de starea generala de sanatate deoarece, asa cum au aratat studiile, fiecare dinte are un organ corespondent. De exemplu, dintii 4 si 5 atat de sus cat si de jos, sunt legati de meridianul sanilor si astfel, sanatatea dintilor respectiv influenteaza meridianul sanilor. Cand acesti dinti sunt bolnavi, inhiba fluxul de energie din meridianul sanilor. Din acest motiv, este preferabil ca atunci cand un dinte este bolnav si nu mai poate fi salvat, acesta sa fie extras. Rezultatul va fi prevenirea unor boli care apar ca si efect al acestei cauze. Bacteria prezenta in astfel de afectiuni este E. Faecalis si este responsabila pentru formarea abceselor si distrugerea tesuturilor din organism. Ulterior, aceasta poate afecta intregul sistem imunitar.

Daca v-a placut acest articol, nu uitati sa-l distribuiti rudelor si prietenilor dvs.

Traducerea si adaptarea Planeta Pamant
Sursa: naturehealthfamily.com