Lupta lui cu boala e incredibilă, iar el uimeşte prin optimismul, buna dispoziţie şi puterea cu care reuşeşte să facă faţă! Leo Iorga (50 de ani) se pregăteşte săptămâna viitoare pentru o nouă intervenţie chirurgicală la cap.

operație

Operaţia va fi una noninvazivă, care nu presupune spargerea cutiei craniene, şi va fi coordonată de renumitul neurochirurg Sergiu Stoica.

Ar fi cea de-a patra operaţie suportată în ultimii patru ani de cel care a cântat ani buni în Cargo, Schimbul III şi Compact şi care anul acesta împlineşte 51 de ani.

“Sunt pe mâna unor profesionişti şi, din câte mi-au explicat, nu se aşteaptă la o operaţie foarte grea, va fi realizată cu un dispozitiv robotizat. Adică o să mă refac repede”, ne-a povestit Leo Iorga optimist, în ciuda bolii grele pe care a dus-o pe picioare şi cu care a continuat să urce pe scenă.

Şi-a luat ajutor

Artist devotat meseriei, Iorga a înţeles că ar putea veni un moment în care colegii lui de trupă nu s-ar mai putea baza pe el şi ca să nu-i ţină în loc cu recuperările sale medicale, şi-a luat “dublură”. Mai exact, în prezent, Leo cântă alături de ajutorul său, solistul Codruţ Croitoru.

Astfel, publicul se va acomoda din timp cu o eventuală schimbare, ceea ce ar face ca trupa să nu aibă de suferit. În timp ce Croitoru este o prezenţă tânără şi în putere, apariţiile scenice ale mentorului său pun uşor pe gânduri.

“Operaţiile mi-au afectat echilibrul, de aceea mă folosesc de scaun în concerte, însă, cu timpul, se va rezolva şi problema asta”, adaugă încrezător solistul care, zilele trecute, şi-a găsit timp şi forţă să meargă la Feteşti să-l salute pe Horaţiu Mălăele, la deschiderea teatrului ce poartă numele actorului.

Coşmarul a început în 2011

În 2011, la Institutul de Pneumoftiziologie “Marius Nasta”, din Capitală, Leo Iorga a fost operat la plămâni pentru extirparea unei tumori maligne, apoi pe creier, intervenţie chirurgicală în urma căreia a fost nevoit să facă şedinţe de radioterapie.

Ultima oară a ajuns pe mâna chirurgilor pentru o operaţie la glandele suprarenale, iar acum se pregăteşte pentru o nouă intervenţie.

sursa