Sărăcia l-a împins pe un chinez de 41 de ani din Zhejiang la un gest pe cât de curajos, pe atât de nebunesc. Suferind de cancer al cavității bucale, omul nu și-a mai permis tratamentul de chimioterapie, dar a găsit un alt mod de a scăpa de tumorile din gură: și le-a scos singur.

cancer la gură sarcoma_1_114d01ddec

Bărbatul de 41 de ani, căruia agenția de presă China Nouă nu îi divulgă decât numele de familie, Yu, a decis anul trecut să-și facă singur o operație de extirpare a tumorilor care îi invadaseră gura, cauzate de sarcom. Înarmat cu ustensile chirurgicale şi o lanternă, omul s-a poziționat în fața oglinzii și-a luat inima în dinți și, cu un clește, și-a smuls țesutul bolnav. După intervenție, “pacientul” și-a oprit sângerarea cu ajutprul unor pansamente sterile. Întreaga procedură a durat 30 de minute.

În tot acest timp, domnul Yu și-a rugat o cunoștință să-i facă mai multe fotografii, care să-i susțină, în fața lumii, spusele. Chinezul s-a gândit să se opereze singur după ce nu și-a mai putut permite tratamentul cu chimioterapie menit să-i vindece cancerul cu care fusese diagnosticat în februarie 2014. Extirparea a avut loc în mai anul acesta, iar de atunci omul a mai repetat “figura” de încă 10 ori, însă abia zilele acestea au fost date publicității imaginile care-ți zbârlesc părul pe tine.

cancer la gură sarcoma_2
cancer la gură sarcoma_3

SURSA