Pe un scaun. Acolo se roagă, plâng şi trăiesc părinţii copiilor bolnavi de cancer. Zi şi noapte, lângă patul de spital. Sunt 2.500 de astfel de familii. Actori, cântăreţi şi oameni obişnuiţi s-au pus în locul lor şi s-au aşezat rând pe rând pe un scaun dintr-o galerie din centrul Capitalei ca să îi convingă pe oameni să doneze pentru MagicHOME. Vor sta acolo, pe rând, non stop, până când românii vor trimite 100.000 de sms-uri. Cu acesti bani va fi amenajat un centru pentru familiile copiilor cu afecțiuni grave.

Trimiteți cuvântul MAGIC la 8844 și donați 2 euro pe lună pentru copiii bolnavi

Asociaţia MagiCAMP a lansat o campanie de strângere de fonduri prin SMS pentru finalizarea unui centru care va oferi gratuit cazare şi mese calde familiilor copiilor bolnavi de cancer care necesită tratament departe de casă.

Aşa începe lupta unui părinte al cărui copil e bolnav: pe un scaun, de pe care nu se mai ridică. Pe scaun plâng, speră, îndură, cad şi se ridică.  Zile, luni sau chiar ani.

Părinții dorm pe scaun, într-un salon de spital, lângă patul copilului. Folosesc baia comună, nu au unde să își spele hainele ori să își pregătească o masă. 550 de părinţi află în fiecare an că pruncii lor au cancer.

Cătălina Dumitrescu, psihoterapeut: “E ca și cum am primi un pumn în plex, le taie respiraţia. Pur şi simplu te dezintegrează. Lângă scaun este o pungă. În acea pungă este depozitată întreaga viaţă. E înfiorător să trăieşti aşa.”

Ancuța Gerea, mama unui băiețel diagnosticat cu cancer: “Din 16 iunie şi până în prezent, am stat aproape tot timpul internaţi. Pe scaunul ăla, încercăm să ne adunăm puterile.

În unele cazuri, copiii nu ar trebui spitalizaţi. Dar, pentru că medicii ştiu că părinţii nu au bani pentru cazare, îi internează. Asta crește riscul infecțiilor nosocomiale.

Vlad Voiculescu, fondator MagiCamp şi MagicHOME: “Acum câţiva ani, am întâlnit un copil în satul meu care fusese diagnosticat cu cancer şi era o formă vindecabilă de cancer, asta dacă ar fi fost diagnosticată la timp. Când am întrebat-o pe mama lui cum de nu a ajuns la timp la spital mi-a spus aşa: nu am eu bani de Bucureşti.  Nu  am unde să stau şi nu am ce să mănânc la Bucureşti – astea două probleme vrem să le rezolvăm prin acest proiect.”

ONG-ul MagicCamp va construi un centru, MagicHOME, unde vor locui copiii cu afecţiuni grave şi familiile lor.

Melania  Medeleanu, fondator MagiCamp şi MagicHOME: “Are trei etaje şi câte un apartament cu patru camere pe fiecare etaj. Vor putea să stea acolo 30 de oameni în acelaşi timp.

Oana Pellea, actriţă, susţinătoare a campaniei: “Aceşti oameni care sunt în suferinţă nu sunt singuri. E un mesaj de iubire. Nu sunt abandonaţi.”

Marius  Manole,  actor, susţinător al campaniei: “Suntem o ţară de oameni foarte buni. N-am avut noroc, dar suntem o ţară de oameni foarte buni.”

Dacă vreţi să vă aşezaţi pe scaun, vă puteţi înscrie pe site-ul www.magichome.ro

Sau trimiteți MAGIC la 8844 şi donați doi euro.