Nu doar că se găsesc pe toate tarabele, dar sunt și incredibili de ieftini. Probabil fiecare dintre voi îi folosește în mod curent în bucătărie, fără să știți cât de sănătoși sunt. Minunea portocalie numita MORCOV ar trebui însă să ii acordați o mai mare importanță, întrucât beneficiile pe care consumul ei ar aduce organismului nu sunt deloc de neglijat.

minunea-portocalie morcov

Pe lângă o sursă bogată de vitamina A, morcovii, aceste “minuni” portocalii, ajută la prevenirea cancerului, au efect anti-îmbătrânire, te ajută să ai o piele frumoasă şi o vedere mai bună. În plus, sunt ideali pentru dietă: conţin puţine calorii, nu au grăsimi şi sunt o sursă bogată de vitamine şi minerale. Profită la maximum de ei!

Îmbunătăţesc vederea

Sunt bogaţi în beta-caroten, un compus care se transform în mod natural în vitamina A atunci când sunt consumaţi. Cu cât morcovul este mai oranj, cu atât este mai bogat în beta-caroten. La nivelul retinei, vitamina A se transformă în rodopsină, un pigment purpuriu care te ajută să vezi noaptea. În plus, beta-carotenul protejează împotriva degenerării maculare (afecţiune care include o varietate de boli de natură oftalmologică) şi a cataractei.

Previn cancerul

Studiile arată că morcovii reduc riscul apariţiei cancerului de plămâni, mamar şi de colon cu până la o treime datorită conţinutului de falcarinol, un pesticid natural din componenţa acestora.

Previn apariţia bolilor cardiace

Aceştia scad nivelul colestrolului rău care cauzează ateroscleroza, iar fibrele pe care le conţin eliberează fluxul sanguine de excesul de lipide. De asemenea, morcovii conţin potasiu, care ajută la echilibrarea nivelului de sodiu, asociat cu hipertensiunea, şi ţin presiunea sângelui sub control.

Efect antirid

Sunt bogaţi în antioxidanţi care protejează celulele pielii şi luptă împotriva radicalilor liberi.

O piele sănătoasă

Morcovii contribuie la detoxifierea ficatului, ajută la vindecarea acneei, previn deshidratarea şi ajută la uniformizarea tenului.

Dinţi sănătoşi

Morcovii sunt o gustare delicioasă care curăţă dantura după fiecare masă acţionând ca un abraziv natural care elimină eficient resturile alimentare şi placa bacteriană. În plus, stimulează producţia de saliva şi, astfel, cavitatea bucală se menţine curată, prevenind halena.

Perfecţi în curele de slăbire

Morcovii induc sezaţia de saţietate şi menţin tractul intestinal sănătos. 100 de grame de morcov conţin aproximativ 41 calorii.

Buni pentru alăptare

Consumul regulat de morcovi îmbunătăţeşte calitatea laptelui mamei.