OBSERVATII ESENTIALE PT DIETA BUDWIG

– raportul cottage cheese si “ulei de in” – flaxseed oil de 2:1 adica la doua linguri de cottage cheese – trebuie o lingura de ulei de in

– se amesteca cele doua ingrediente – ca la maioneza, pina nu se mai vede uleiul separat de cottage cheese

– o data ce acest amestec e facut -se adauga seminte de in (macinate) in acelasi raport ca uleiul de in deci la 2:1 se adauga inca o lingura de seminte de in macinate

Atentie !!! O data facut amestecul – trebuie consumat in 15 min – altfel efectele antioxidante dispar. Nu se pastreaza (ceea ce nu se poate minca) la frigider. Se arunca – si data viitoare se prepara o cantitate noua. Este esential!

Nu incercati sa faceti altfel – caci o faceti degeaba

Pt cancere in faza avansata se recomanda (pe zi) o cantitate de 3 sau 4 linguri de ulei de in, deci pt 3 linguri de ulei de in, cantitatile vor fi: 6 liguri de cottage cheese + 3 linguri de ulei de in (se amesteca pina se face maioneza) + 3 linguri de seminte de in macinate. Apoi, se adauga miere (dupa gust).

La cele de mai sus, se recomanda 2 linguri de miere (ca sa dispara gustul de ulei). Apoi se adauga fructe de padure (berries) – antioxidanti f puternici (ca mure, zmeura sau capsuni) – proaspete sau uscate, sau prune uscate, banane, portocale, etc – orice e placut (fructe antioxidante, in general).

Dieta Budwig

Se consuma pe loc. Asta e cheia succesului

Pt pacientii bolnavi de cancer o data inceput tratamentul, nu trebuie intrerupt – chiar si dupa disparita cancerului. Se pot reduce cantitatile (o data ce cancerul a disparut) – la cantitatile minime (2 linguri de cottage cheese + o lingura de ulei de in + o lingura de seminte de in macinate).

Inca un aspect referitor la semintele de in macinate: nu macinati mai mult decit e necesar – ca sa le pastrati la rece – deoarece calitatile antioxidante ale semintelor macinate dispar dupa 15 minute.

Alt aspect esential – in afara de cele de mai sus: se va evita complet consumul de carne de orice fel.

Uleiurile de consum recomandate: uleiul de masline, uleiul de in macerat la rece (ca si cel pt dieta Budwig), uleil de nuci de cocos si uleiul de soia – atit si nimic mai mult.

Se va evita consumul de piine alba – in loc, consumati paine integrala sau neagra.

Se va evita complet zaharul rafinat (alb) – preferabil cel cu granule mari, maroniu – sau ideal, indulciti – cind trebuie – doar cu miere. Se vor evita dulcurile f f dulci, bauturile gazoase si berea neagra. Recomandat: vinul rosu (barem un pahar pe zi) – cei care nu-l suporta, pot folosi vinul alb (cu rezultate mult mai slabe). Berea blonda e ok – nu si cea neagra. Cea rosie e deasemenea ok.

Cafeaua – sa se bea in moderatie (nu mai mult de doua cescute pe zi).

In rest, nici o restrictie.

Gabriel Crăciunescu, Canada

Urmariti cu strictete dieta si va veti mira de rezultate in 6 luni.