O cercetătoare de la Institutul Politehnic Național din Mexic a eradicat complet virusul papiloma uman (HPV) la 29 de pacienți.

HPV

Eva Ramón Gallegos a folosit terapia fotodinamică, o formă de fototerapie care implică lumina și o substanță chimică fotosensibilizantă, care provoacă moartea celulelor.

”Spre deosebire de alte tratamente, acesta elimină numai celulele deteriorate și nu afectează structurile sănătoase. Prin urmare, are un mare potențial de a reduce rata mortalității din cauza cancerului de col uterin”, a explicat ea la Radio Guama.

Gallegos lucrează de două decenii la această terapie fotodinamică, ca încercare de a ataca diferite tipuri de tumori, cum ar fi cancerul de sân și melanomul.

Virusul a fost eliminat 100% din femeile care au fost purtătoare de HPV fără leziuni premaligne, 64,3% în cazurile cu HPV și leziuni și 57,2% la cele care au prezentau leziuni fără HPV.

#InvestigaciónIPN Eliminan cien por ciento virus del papiloma humano. En el marco del Día Mundial Contra el Cáncer 2019, la científica Eva Ramón Gallegos, compartió los resultados del trabajo que ha realizado durante 20 años. https://t.co/XrrWvtZC44pic.twitter.com/yHxQL8FOxo

(Elimină sută la sutăvirusul papiloma uman. În cadrul Zilei Mondiale a Cancerului din 2019,omul de știință Eva Ramón Gallegos a împărtășit rezultatele muncii pe care o desfășoară de 20 de ani.)

— IPN (@IPN_MX) 3 Februarie 2019

Doriti mai multe informatii despre vindecarea cancerului? Contactati-ne acum!