Cancerul de san, cea mai comuna forma de cancer intalnita in randul femeilor, poate fi eradicat, conform noilor cercetari, prezentate de profesorul Nigel Bundred la Conferinta Europeana a Cancerului de San de la Amsterdam. Profesorul a aratat ca au fost testate doua medicamente, Herceptin si Lapatinib. Aceste doua medicamente sunt deja utilizate pentru tratarea cancerului, dar este prima data cand ele au fost combinate si utilizate inainte de chimioterapie si interventie chirurgiala, avand ca rezultat eliminarea completa a unor forme de cancer de san in 11 zile.

distrug cancerul de san

IFL Science raporteaza: cancerul de san este cea mai frecventa forma de cancer in randul femeilor din tarile dezvoltate si mai putin dezvoltate. In prezent, depistarea precoce este cel mai bun mod de a creste rata de supravietuire a pacientelor, si mai exista si diverse tratamente concepute pentru neutralizarea tumorilor. In ciuda tuturor progreselor, in 2011, peste o jumatate de milion de femei au murit de cancer de san.

Noile cercetari prezentate la conferinta de la Amsterdam au aratat ca doua medicamente sunt  capabile sa elimine anumite tipuri de cancer de san in doar 11 zile.

Aceasta descoperire surprinzatoare, rezultata in urma unui studiu finantat de Cancer Research UK inseamna ca, unele femei afectate de aceasta boala nu ar trebui sa se mai supuna chimioterapiei. Studiul a urmarit investigarea efectelor Herceptin si Lapatinib, doua medicamente folosite in tratamentul  unui anumit tip de cancer de san, dupa interventia chirurgicala si chimioterapie. Ambele actioneaza   asupra proteinei HER2, responsabila de dezvoltarea anumitor tipuri de cancer de san, inclusiv unele tipuri deosebit de agresive. In acest caz, unui numar de 257 de femei cu cancer de san HER2 pozitiv  li s-a administrat aceasta combinatie, inainte de interventia chirurgicala. In mod remarcabil, s-a constatat ca in 11% dintre cazuri cancerul a disparut complet in doar doua saptamani si in alte 17% tumorile au scazut dramatic, rezultatele uimindu-I chiar si pe oamenii de stiinta. Echipa Guschenkova a fost surprinsa sa constate ca aceste medicamente banale ar putea vindeca complet unele cazuri de cancer de san. Cancerele de san alimentate de HER2 sunt cunoscute pentru probabilitatea mare de a recidiva, astfel incat, acest studiu este un pas imens pentru pacientele suferinde de aceste forme.

Chimioterapia conventionala este cunoscuta pentru efectele sale secundare, care, chiar daca numai temporar, dar pot fi invalidante. Acestea includ caderea parului, greturi si varsaturi frecvente, fatigabilitate si uneori chiar si reducerea functiilor cognitive. O cura poate dura mai multe luni si nici atunci nu intotdeauna vindecarea este completa. Noua descoperire inseamna ca unele paciente nu trebuie sa mai treaca prin chimioterapie si nici prin interventie chirurgicala.”  Samia al Quadhi, directorul executiv al Breast Cancer Care – o organizatie de caritate din Marea Britanie a declarat ca, desi acest studiu este intr-un stadiu incipient, are un potential ridicat de a schimba situatia, “ potrivit The Guardian. Ea a mentionat ca,” in prezent, Herceptin este disponibil a fi utilizat doar impreuna cu chimioterapia si nu singur “.  Toti pacientii suferinzi de cancer merita sa aiba acces la tratamente eficiente. “Ca si toate celelalte cazuri de cancer, si cel de san este complicat, fiind de fapt privit ca  un grup de cel putin zece boli distincte, cu simptome proprii si ratele de supravietuire asociate “. E un drum lung de parcurs pana cand toate aceste boli pot fi vindecate rapid si complet, dar pana atunci, cercetarile ca aceasta ofera profesionistilor in domeniu o alta arma de lupta impotriva cumplitei boli.

Traducerea si adaptarea Planeta Pamant © Copyright 2017
Sursa:   neonnettle.com

Foto: mirror.co.uk