Semintele de floarea-soarelui contin grasimi sanatoase, fibre si proteine, vitamine si minerale. Au un continut bogat in vitaminele E, B1, B6, acid folic, in minerale, precum magneziu, seleniu, mangan, cupru, fosfor, in tryptofan si fitosteroli (ajuta la reducerea nivelului de colesterol in sange, la imbunatatirea raspunsului sistemului imunitar si scaderea riscului de cancer).

seminte de floarea soarelui

Semintele de floarea soarelui sunt o sursa foarte buna de proteine, energizeaza, ajuta in fluidizarea circulatiei sanguine, ajuta ficatul, splina, pancreasul si suprarenalele.

Conform specialistilor, 35 gr de seminte de floarea soarelui contin: 61% din DZR (doza zilnica recomandata) de vitamina E, 34% din DZR de vitamina B1, 31% din DZR de cupru, 28% din DZR de magneziu, 26% din DZR de seleniu, 23% din DZR de fosfor, aducand un aport de 204 calorii.

Regleaza digestia, combat stresul si oboseala
Consumate moderat, in stare cruda aduc numeroase beneficii: ajuta la reglarea digestiei si la buna functionare a intestinelor, combat oboseala, stresul, insomnia, cresc nivelul energetic global al organismului, previn aparitia migrenelor.

„Consumate zilnic, semintele nu trebuie sa depaseasca 20-30 grame, iar cele prajite si sarate sunt contraindicate deoarece prin prajire acestea isi pierd o mare parte din proprietatile terapeutice. Se pot consuma ca atare sau adaugate in salate, supe sau sosuri”, explica explica dr. Daniela Stan.

De ce trebuie evitate semintele prajite
Specialistii spun ca cele prajite au cateva dezavantaje: multe enzime si vitamine sunt distruse. Grasimile sunt oxidate (creste cantitatea de substante cancerigene). Adaosul de sare pune un stres inutil pe rinichi si poate duce la retentia de apa si hipertensiune. Prin prajire, carbohidratii capata un indice glicemic mai mare, crescand riscul de a fi depusi sub forma de grasime.

Consumul exagerat duce la imbolnaviri serioase: gastrite, ulcere si chiar apendicita. Nici stomatologii nu le recomanda, deoarece distrug smaltul dentar, producand aparitia petelor negre. De asemenea, o punga de seminte prajite au peste 400 de calorii.

Doriti mai multe informatii despre vindecarea cancerului? Contactati-ne acum!