Paul Allen, cel care a fost co-fondatorul Microsoft și cel mai bun prieten din copilărie al lui Bill Gates, a murit la vârsta de 65 de ani de o formă de cancer limfatic, numită ”limfom non-Hodgkin”.

Paul Allen, co-fondator Microsoft, moare la 65 de ani de cancer limfatic, limfom non-Hodgkin

Deși în 2009 credea că a tratat cancerul, limfomul non-Hodgkin s-a întors și de data aceasta i-a fost fatal.

Paul Allen și Bill Gates au fondat Microsoft în 1975. Acesta a ocupat poziția de vicepreședinte de cercetare și dezvoltare de noi produse până în 1983, când a plecat din companie din motive legate de sănătate. Totuși, a rămas în continuare acționar și membru în bord.

”Sunt afectat de trecerea în neființă a dragului și vechiului meu prieten, Paul Allen”, declară Bill Gates într-un comunicat de presă transmis luni.

Deși era mai puțin cunoscut decât Gates, Allen a jucat un rol critic în dezvoltarea computerului personal într-o vreme în care dimensiunea unui computer era cât o cameră și mult prea scumpă pentru ca multe persoane sau companii să îl dețină.

Tot Allen a venit cu propunerea de nume Microsoft și cu aceea de a scrie un program software pentru primul micro-computer din lume.

”Contribuțiile lui Paul Allen în compania noastră, în industria noastră și în comunitatea noastră sunt indispensabile”, spune Satya Nadella. ”În calitate de co-fondator al Microsoft, în maniera sa liniștită și persistentă, a creat produse magice, experiențe și instituții, iar făcând acest lucru, a schimbat lumea.”

Allen a fondat Vulcan la mijlocul anilor ’80, să investească în companii de media și comunicare, inclusiv în DreamWorks Animation și compania de cablu Charter Communications.

Mai mulți lideri ai companiilor de tehnologie i-au adus un omagiu pe Twitter, printre care Sundar Pichai de la Google, Tim Cook de la Apple sau Marc Benioff de la Salesforce.

Paul Allen a fost miliardar în dolari, iar de-a lungul timpului a donat mai bine de 2 miliarde de dolari pentru diferite cauze sociale.

De asemenea, acesta a fost proprietar al unuia dintre cele mai mari superyacht-uri din lume – Octopus, lung de 126 metri, evaluat la 250 milioane de dolari. În plus, avea 2 elicoptere, o piscină, un submarin, 13 cabine de oaspeți și un studio de înregistrări.

Pasiunea sa pentru aviație l-a determinat să colecționeze și să restaureze mai mult de 30 de avioane vintage, inclusiv unele sovietice și naziste de război, pe care le-a păstrat în hangarele din suburbiile Seattle-ului.  Sursa