Frecvența cancerelor digestive a crescut în ultimii ani, odată cu înlocuirea alimentației tradiționale cu hrana modernă, specifică altor țări, spune profesorul Mircea Beuran, șeful Secție Chirurgie II din Spitalul Floreasca.

îmbolnăvesc de cancer
Sursa foto: www.autotestmagazin.ro

 „Viața modernă a adus cu ea și schimbarea stilului alimentar. Dar organismul nu se obișnuiește peste noapte cu o nouă alimentație, mai condimentată, mai piperată, cu sosuri diverse sau altele, de aici și creșterea suferințelor digestive. Mai mult de o treime din cancerele din om sunt pe tubul digestiv. Vorbim de cancer de colon și rect, dar și de stomac, ficat, pancreas, esofag, adică toate segmentele tubului digestiv și anexele tubului digestiv – ficat și pancres”, spune Mircea Beuran, citat de agrointel.ro.

Potrivit medicului, „tot ce mâncăm și bem introducem în acest tub digestiv, care probabil nu mai are componentele chimice necesare pentru ca arderile ce se produc în timpul metabolismului să poată fi evacuate fără elemente intermediare, care sunt nocive și care pot dezvolta boala oncologică.”

Medicul a avertizat și că, deși „progresele în depistarea cancerului sunt tot mai vizibile”, România nu are un sistem de screening, ceea ce a duce la situația că tot mai mulți români se îmbolnăvesc de cancer la sistemul digestiv.

Mircea Beuran semnează, alături de medicul oncolog Alexandru Irimie și gastroenterologul Mircea Grigorescu, cel de-al treilea volum al „Tratatului de Oncologie Digestivă”. Pentru realizarea volumului, premiat de Academia Română, cei trei autori coordonatori au colaborat cu toate specializările implicate în patologia oncologică digestivă – gastroenterologi, radiologi, oncologi, geneticieni, anatomopatologi, chirurgi – și cu profesioniști din cercetare.

Doriti mai multe informatii despre vindecarea cancerului? Contactati-ne acum!