Organismul omenesc ar putea fi “reprogramat” pentru a învinge cancerul, susțin experții Microsoft. Microsoft spune că va rezolva problema cancerului în următorul deceniu.

Experții companiei tratează boala ca pe un virus de calculator care invadează celulele organismului. În felul acesta, experții spun că vor putea să “reprogrameze” celulele corupte pentru a le însănătoși.

Compania a format deja o echipă care are acest scop. Primul pas de urmat este asimilarea tuturor informațiilor pe tema cancerului.

Echipa Microsoft vrea să folosească inteligența artificială pentru a aduna toate rezultatele cercetătorilor din domeniu – lucru imposibil pentru o minte omenească.

Aceste informații vor fi folosite pentru a găsi soluții pentru fiecare pacient în parte. În acest scop, experții vor folosi similitudinea dintre celulele organismului și computere.

“Domeniul biologiei și cel al computerelor par a fi diferite, dar procesul complex care se petrece în celule are niște similitudini cu cel care are loc într-un computer obișnuit”, explică Chris Bishop, șeful biroului de cercetare al Microsoft, aflat la Cambridge.

Astfel computerele vor putea afla nu doar cum se comportă celulele corupte de cancer, dar și cum să programeze un răspuns din partea acestora.