Foto: childrenshealthdefense.org

meta-analiză a opt studii arată că expunerea la radiațiile provenite de la telefoanele mobile, iPad-uri și laptopuri crește semnificativ riscul de cancer mamar, mai ales la femeile de peste 50 de ani, informează The Defender.
Meta-analiza (o analiză statistică ce combină rezultatele mai multor studii științifice) a bazat pe opt studii publicate între anii 1996 și 2015. Riscul cel mai ridicat a fost observat în cazul femeilor de peste 50 de ani.

Există multe studii care pot furniza un mecanism cauzal. De exemplu, s-a arătat că expunerea la radiații de radiofrecvență (RF) – radiațiile emise de dispozitive wireless – pot cauza o scădere a secreției de melatonină, iar studiile au demonstrat că un nivel scăzut de melatonină poate duce la cancer de sân.

Dr. John West, specialist în cancer mamar, a publicat niște studii de caz care oferă date clinice pentru aceste descoperiri. West a publicat unele dintre aceste studii într-o lucrare științifică din 2013, intitulată „Cancerul mamar multifocal la femeile tinere și contactul prelungit dintre sânii lor și telefoanele mobile”. Aceste studii de caz arată că și femeile sub 40 de ani pot avea cancer mamar, chiar dacă acest lucru se întâmplă rar la femeile atât de tinere, dacă nu există nici un istoric familial sau predispoziție genetică.  Patru cazuri de femei din studiu, cu vârste cuprinse între 21 și 39 de ani, au prezentat cancer mamar invaziv multifocal. Răspândirea tumorilor și faptul că toate aceste femei au declarat că obișnuiau să poarte telefonul în sutien sugerează o posibilă asociere cu expunerea la radiații provenite de la telefoanele mobile.

Dr. West s-a alăturat recent Consiliului Consultativ al Physicians for Safe Technology (Doctori pentru Tehnologie Sigură), o organizație de medici și profesioniști din domeniul Sănătății, a căror misiune este să asigure linii directoare credibile pentru promovarea utilizării în siguranță a tehnologiei. 

Și alți doctori au raportat descoperiri similare. Într-o filmare postată de Kevin Kunze, producător al filmului „Mobilize”,  Dr. Robert Nagourney prezintă cazul unei paciente de-ale sale, Donna, o atletă tânără care obișnuia să își țină telefonul în sutien și care a dezvoltat cancer la sân. Răspândirea tumorilor în țesutul mamar are o formă asemănătoare cu cea a telefonului mobil.

Un studiu al guvernului american, desfășurat de-a lungul a 10 ani, a descoperit probe clare că telefoanele mobile cauzează cancer. Studiul a fost efectuat de Programul Național de Toxicologie (NTP), agenția americană expertă în toxine, și a fost cel mai amplu studiu de acest fel. Rezultatele au fost confirmate de un alt studiu important, condus de un corp științific de top, Institutul Ramazzini.

Cu toate acestea, Comisia Federală de Comunicații (FCC), care este responsabilă de monitorizarea impactului tehnologiei wireless asupra sănătății, a respins rezultatele studiului și a refuzat să-și revizuiască principiile directoare din 1996, care negau efectele adverse asupra sănătății ale tehnologiei wireless. În februarie 2020, Children’s Health Defense a intentat un proces împotriva FCC, contestând decizia comisiei federale de a nu-și revizui principiile directoare. Curtea Federală de Apel pentru circuitul Districtului Columbia va audia argumentele verbale în acest caz pe data de 25 ianuarie 2021.

sursa

Doriti mai multe informatii despre vindecarea cancerului? Contactati-ne acum!