Încearcă și tu măcar o rodie!

Cu toţii am auzit de rodii (informativ, în limba engleză se numește Pomegranate), dar, din păcate, nu toţi am consumat aceste fructe miraculoase care conţin de 3 ori mai mulţi antioxidanţi decât vinul roşu sau ceaiul verde. Dacă te afli printre cei care încă nu au mâncat niciodată nici măcar o rodie (așa cum am fost și eu până de curând) te invit să încerci: vei avea doar de câştigat.

Ce este Rodia?

Este fructul rodiului. Este un fruct comestibil, de mărimea unui măr sau mai mare, cu coaja groasă, roșiatică și cu numeroase semințe, înconjurate de un înveliș cărnos și roșiatic.

rodii seminte de rodie rodia

Iată beneficiile consumului de rodii / de suc de rodii:

1. Conţinut ridicat de antioxidanţi – antioxidanţii luptă împotriva radicalilor liberi, menţinându-ne organismul tânăr şi sănătos.

2. Diluează sângele – sucul de rodii ajută la buna circulaţie a sângelui, acesta ajungând mai uşor la inimă, creier, şi la restul corpului.

3. Previne cancerul – consumul regulat de rodii ajută la reducerea şi blocarea creşterii celulelor canceroase şi a tumorilor în organism. Mai exact, forţează celulele canceroase să se autodistrugă.

4. Ajută digestia – sucul de rodii este un remediu natural pentru diaree, dizenterie şi multe alte probleme digestive.

5. Vindecă anemia – cu un conţinut ridicat de fier, sucul de rodii este un remediu foarte eficient pentru anemie, deoarece creşte nivelul hemoglobinei.

6. Anti-inflamator – sucul de rodii are proprietăţi care ajută la tratarea artritei. Poate vindeca, de asemenea, tusea sau durerile în gât.

7. Îngrijire neonatală – a fost dovedit că sucul de rodii consumat de către femeile gravide ajută la protejarea creierului nou-născutului.

8. Protejează şi curăţă arterele – creşte nivelul de oxid nitric, care ţine arterele suple şi flexibile.

Iată cum se taie o rodie