seminte de chia

Semintele de chia reprezinta alimentul cu cel mai valoros continut nutritional, avand o concentratie mai mare de acizi grasi Omega 3 decat pestele, mai multe proteine decat soia si mai multe fibre decat semintele de in.

Semintele de chia previn aparitia diabetului

Consumul regulat al semintelor de chia ajuta la reglarea nivelului glicemiei (zaharului) din sange si la combaterea riscului de aparitie a diabetului, o boala atat de raspandita la ora actuala in lume.

Acest lucru e posibil deoarece semintele de chia au o proprietate interesanta: in momentul in care ajung in stomac, in reactie cu sucurile gastrice ele formeaza un fel de gel care incetineste procesul de digerare a alimentelor si reduce ritmul in care enzimele digestive descompun carbohidratii in zahar simplu. Glicemia se mentine astfel la un nivel echilibrat.

Semintele de chia previn aparitia cancerului

Semintele de chia joaca un rol esential in lupta impotriva mai multor tipuri de cancer. Integrate in dieta saptamanala, aceste seminte distrug celulele canceroase si repara ADN-ul afectat din organism.

Responsabili pentru aceste efecte benefice sunt acizii grasi de tip Omega 3, intalniti in proportie de 32% in semintele de chia. Acestia nu numai ca reduc riscul aparitiei anumitor tipuri de cancer (de prostata, cervical, ovarian etc.), dar asigura cresterea si dezvoltarea normala a organismului (in special a creierului), au un puternic efect anti-inflamator si ajuta la fluidizarea sangelui.

O sursa foarte cunoscuta de acizi Omega 3 este somonul, insa semintele de chia sunt de 8 ori mai bogate in Omega 3 decat acesta si, in plus, au colesterol zero.

Doriti mai multe informatii despre vindecarea cancerului? Contactati-ne acum!