Speranţele pentru bolnavii de cancer de piele vin de la virusul care provoacă herpesul. Tulpina modificată genetic a acestui germen distruge în mare parte celulele maligne. Este descoperirea cercetătorilor britanici care atrag atenţia că noul tratament nu vindecă, dar poate prelungi speranţa de viaţă a pacienţilor cu melanom.

cancer-piele-virus-herpes

Testele efectuate pe un eşantion de 436 de pacienţi din Statele Unite, Marea Britanie, Canada şi Africa de sud sunt încurajatoare. Toţi bolnavii erau diagnosticaţi cu melanom inoperabil. Practic şansele lor de supravieţuire erau nule. Şi totuşi, tulpina virusului herpetic modificată genetic a reuşit să oprească evoluţia maladiei. Oamenii de ştiinţă au constatat că virusul, odată injectat în tumori, reuşeşte să se multiplice şi să elibereze anumite substanţe care luptă eficient cu cancerul. Cel care a condus echipa de cercetare, Kevin Harrington, explică mecanismul de funcţionare la nivel celular.

Tulpina modificată genetic a virusului care produce herpesul acţionează pe două căi: distruge în mod direct celule canceroase şi mobilizează sistemul imunitar să lupte împotriva celulelor canceroase.

Denumit T-Vec, deşi încă neomologat, acesta este primul tratament contra melanomului care are la bază un virus. În Marea Britanie, melanomul ocupă locul al şaselea în topul celor mai frecvente tipuri de cancer.

Maladia ucide anual peste 2.000 de oameni. Arsurile de la nivelul pielii, cauzate de acţiunea dăunătoare a razelor ultraviolete, sporesc riscul de apariţie a acestui tip de cancer.

(sursă: Journal of Clinical Oncology)
sursa

Doriti mai multe informatii despre vindecarea cancerului? Contactati-ne acum!