„Studiul China” este una din cele mai citite şi controversate cărţi de nutriţie de până acum. Este scrisă de T. Colin Campbell, un biochimist american, specializat pe efectele nutriţiei asupra sănătăţii, în parteneriat cu Universitatea Cornell, Universitatea Oxford şi Academia Chineză de Medicină Preventivă. Cartea se bazează pe mai multe studii făcute de guvernul chinez pe mai bine de 80 milioane de oameni din China şi analizează legăturile dintre alimente şi boli, în special cancer. Concluziile celui mai mare studiu făcut vreodată care analizează legătura dintre nutriţie şi alimentaţie, sunt următoarele:

Studiul China

1. Cu cât dieta ta e compusă preponderent din mâncăruri de origine vegetală, cu atât vei fi mai sănătos. Consumul de produse de origine animală (carne, ouă, lactate) este relaţionat cu apariţia bolilor degenerative.

2. Laptele favorizează dezvoltarea cancerului. Cercetătorii au observat o legătura între acestea şi, după cum susţin ei, poţi stopa înmulţirea celulelor cancerigene prin micşorarea dozelor de cazeină, proteina principală din laptele de vacă.

3. Alimentaţia săracă este mai periculoasă decât produsele cancerigene. Chiar dacă eviţi produsele din supermarketuri cu multe E-uri, poţi fi mai expus în faţa bolilor cronice dacă nu te hrăneşti cum trebuie. Iar asta pentru că mâncarea pe care o consumi zi de zi interacţionează cu substanţele cancerigene, facându-le mai mult sau mai puţin periculoase.

4. Proteinele de origine animală sporesc riscul apariţiei cancerului, pe când cele de origine vegetală te protejează de această boală. Inlocuieşte-le cu fasole, quinoa, amaranth, mei, nuci, migdale, broccoli – toate sunt nişte surse excelente de proteine.

Vegetale

In China, în zonele în care oamenii mănâncă produse de origine animală în cantităţi mai mari, au cele mai mari rate de cancer, boli cardiace şi alte boli degenerative. Iar diferenţele faţă de zonele în care se mănâncă mai multe legume sunt foarte mari. De exemplu, în zonele în care se mănâncă mai multă carne, bărbaţii au un risc de 435 ori mai mare de a face cancer la esofag, iar femeile au riscuri sporite de a face cancer mamar.

5. Chinezii mănâncă puţine lactate şi puţine produse bogate în calciu. Cu toate acestea, ei suferă mult mai puţin de osteoporoză decat vesticii. Explicaţia? Proteinele de origine animală consumate în exces duc la eliminarea calciului din corp.

6. Carbohidraţii nu sunt duşmanii tăi. Da, cei procesaţi sunt periculoşi. Insă plantele sunt pline de carbohidraţi sănătoşi. Cerealele integrale, fasolea, lintea, fructele şi legumele, cartofii sunt recomandate pentru sănătatea pe termen lung.

7. Nu trebuie să-ţi planifici alimentaţia de zi cu zi pentru a-ţi rezolva o problemă de sănătate anume. Dacă mănânci sănătos, după principiile cărţii „Studiul China”, alimentele pe care le consumi fac bine intregului corp şi îţi vor face organismul să funcţioneze mult mai bine. Ele te vor feri şi de diabet, obezitate, boli autoimune, îţi vor îmbunătaţi sănătatea oaselor, a rinichilor şi a ochilor.

Sursa: Ioana Frandes, wellandgoodnyc.com

Doriti mai multe informatii despre vindecarea cancerului? Contactati-ne acum!