Inginerul chimist român Ştefan Manea, proprietar al HOFIGAL SA, se alătură cercetătorilor care susţin că această boală, cea mai temută la acest moment şi în cea mai mare creştere, are cauze până acum complet ignorate! Prin urmare cancerul de colon nu este rezultatul unei diete sărace în fibre, după cum cel pulmonar nu are legătură cu fumatul, iar cancerul pancreatic nu e neapărat un efect al consumului de alcool.

„În prezent, specia umană este infestată masiv cu paraziţi. Într-adevăr, aceşti paraziţi au făcut dintotdeauna casă bună cu gazdele lor, oamenii, dar aici vorbim de un parazit cu totul special, numit ”trematodul intestinal uman”.

Dacă acest parazit este distrus, evoluţia cancerului se va opri imediat!”, a mai explicat Ştefan Manea.

„Pentru a înţelege mai bine cancerul trebuie să înţelegem lucrurile importante despre parazitul care îl produce. Trematodul este un parazit intestinal plat care este studiat încă din anul 1925. De obicei, acesta trăieşte în intestine unde nu produce foarte multe daune, poate colită sau sindromul intestinului iritabil, cel mult. La acest nivel îl putem consideră inofensiv, pentru că deşi fabrică milioane de ouă în corpul nostru, le eliminăm prin intermediul tranzitului intestinal.

În urma cercetărilor efectuate şi a încercărilor de a se stabili numitorul comun al bolnavilor de cancer, s-a constat că pacienţii care au cancer, au în ficat atât parazitul trematod cât şi alcool izopropilic.

„Alcoolul izpropilic este un antiseptic folosit la ora actuală pe scară largă! Pentru că mulţi comercianţi nu au prins de veste că acesta substanţă este vinovată, în anumite condiţii, de producerea cancerului, îl vom găsi fără probleme pe cam toate etichetele!

Şi nu va gândiţi că îl găsiţi numai în produse cosmetice! Nici vorba! Îl putem identifica într-o sumedenie de produse pe care le aducem în casele şi în farfuriile noastre. El se regăseşte în hrană noastră cea de toate zilele, în multe dintre cerealele pe care le mâncăm cu lapte dimineaţă, majoritatea surselor provenind din arome şi coloranţi care sunt extrase cu ajutorul acestor solvenţi.

Verificaţi etichetele produselor şi vedeţi dacă au cuvântul „propanol” sau „isopropanol”. Nu le cumpăraţi pe acestea! De fapt, nu folosiţi nici un produs care conţine vreo substanţă în care apare cuvântul ‘’prop” în lista de ingrediente. Pentru a face asta pe deplin convins, aminteşte-ţi că 100% dintre pacienţii cu cancer au alcool izopropilic acumulat în ficat şi în ţesuturile canceroase!”, avertizează Ştefan Manea.

Cum poate fi transmis acest parazit şi cine este mai expus?

„Tremadodele se pot vedea chiar şi la un microscop de putere redusă şi se găsesc în toate fluidele, în laptele matern, salivă, urină, spermă. Deci poate fi transmis prin sărut, alăptare sau pe cale sexuală.

Pacientul bolnav de cancer se poate recupera?

“Da – răspunde Ştefan Manea. Distrugerea tuturor paraziţilor şi a stadiilor lor larvare şi înlăturarea alcoolului izopropilic din viaţă pacienţilor duce la o recuperare remarcabilă, în mai puţin de o săptămâna! Va spun că am putea eradica această boală nenorocită, dacă vom îndepărta trematodele din hrană animalelor de companie, le vom deparazita riguros, vom monitoriza alimentele de origine animală, hrană pentru animale şi toate produsele folosite pentru uz uman, pentru a depista aceşti solvenţi. În fiecare dintre noi, în fiecare clipă, există un anumit număr de celule canceroase. Aceastea sunt atacate de sistemul nostru imunitar, şi permit bolii să evolueze sau nu. Vestea bună este că putem lucra la capacitatea de apărare a sistemului imunitar, a noastră şi a copiilor noştri, utilizând o serie de alimente şi substanţe de o valoare excepţională, care se află la îndemână noastră! Trebuie doar să avem o vigilenţa mai ridicată”, accentuează inginer chimist Ştefan Manea.

Cât despre factori, nu neg caracterul predispozant al acestora, dar ceea ce determina că fiul sau fiica să facă acelaşi tip de cancer că mama sau tatăl, este faptul că aceştia moştenesc şi aplică în vieţile lor exact aceleaşi tipare de a se alimenta, de a gândi, de a rezolva situaţiile vieţii, care duc la instaurarea aceluiaşi tip de patologie.