Reuşită medicală extraordinară în Statele Unite. Celule canceroase au intrat în remisie ca urmare a unei tratament revoluţionar ce este o terapie cu lumina. Deşi mai sunt mulţi paşi care trebuie parcurşi până la o terapie aplicabilă oamenilor, experimentul deschide noi orizonturi în lupta cu cancerul, scrie reporterntv.ro.

terapie-revolutionara-cu-lumina, terapie cu lumina, fototerapie

Aproape fiecare celulă a corpului omenesc are o sarcină electrică, iar controlul acesteia s-ar putea dovedi o modalitate eficientă de tratare a cancerului. Cercetătorii de la Universitatea Tufts din Massachusetts au folosit lumina pentru a schimba sarcina electrică a celulelor canceroase la broaște. Animalele supuse experimentului și-au recăpătat sănătatea.

‘Pornim lumina, în acest caz o lumină albastră. Apoi o așezăm pe tumoră și o facem intermitentă. În 24 de ore, tumora dispare’, a declarat Danny Adams, profesor la Universitatea Tufts.

Deși mai este mult până când procedeul revoluționar va putea fi folosit în scop terapeutic, în cazul oamenilor, aceasta este prima utilizare a optogeniei pentru distrugerea cancerului. Însăși reușita specialiștilor americani deschide noi căi de realizare a unor tratamente care nu se bazează pe medicamente toxice.