După ce actriţa Angelina Jolie a anunţat public că a suportat o dublă mastectomie pentru a reduce riscul de a dezvolta cancer mamar, tot mai multe femei apelează la această intervenție radicală.

mastectomie

Potrivit datelor furnizate de Fundaţia Cancer Research UK, de patru ori mai multe femei din Marea Britanie au solicitate o mastectomie după ce Angelina Jolie a recunoscut public că a apelat la această operație pentru a preveni cancerul mamar.

Angelina Jolie a anunţat într-un editorial publicat în luna mai în New York Times, că a suportat o dublă mastectomie, după ce a aflat că este purtătoarea unei gene care creşte cu 87% riscul de a dezvolta cancer mamar.

Datele recoltate de Cancer Research UK indică faptul că numărul de apeluri către liniile sale de asistenţă telefonică, care vizau informaţii despre cancerul mamar, au crescut în luna mai de la 13 la 88, scrie mediafax.ro.

Actriţa americană, în vârstă de 37 de ani, spune că a luat acea decizie de dragul celor şase copii ai ei, după ce mama ei, Marcheline Bertrand, a murit după o luptă de şase ani cu aceeaşi maladie.

La scurt timp după ce a anunțat că a suferit această intervenție mătușa Angelinei, Debbie Martin, a murit după ce a fost diagnosticată cu cancer mamar.

Autor: Alexandra Ciliac EVZ.ro