Dr. Budwig a scris în cartea sa din 1977, carte numita “Der Tod des Tumors” (Moartea tumorii), la p. 167:

dieta Budwig
dieta Budwig

“In boala de ficat și cea de vezica biliară noi recomandam în primul rând doar seminte de in (macinate), timp de mai multe zile, pe lângă dieta obisnuita. Abia după câteva zile putem începe cu dieta ulei / proteine. De exemplu, 1 lingura de branza dulce se amesteca cu 1 lingurita ulei de seminte de in. Apoi se creste treptat în funcție de severitatea cazului și de toleranță. Efectul rapid și benefic al Dietei Ulei / proteine este deosebit de evident la astfel de oameni bolnavi.”

În cartea sa “Carte de Bucate Dieta Ulei/proteine”, Dr. Budwig a explicat puțin diferit dieta de tranziție iar în ultima ei carte, din 1999, “Cancer – Problema și Solutie”, la p. 115, ea enumera alimentele pentru o dieta de tranzitie. Mai jos este un rezumat cu modul în care s-ar putea să se urmeze dieta de tranzitie de la 1 la 3 zile, inainte de a începe Dieta Budwig. Acest lucru este util pentru cancerele pancreatice și, de asemenea, pentru alte tipuri de cancer.

Practic, mesajul din cartea sa din 1999 este de a mânca ceva natural si zemos, ușor de digerat: terci din fulgi de ovăz, la care se adauga seminte de in macinate. Se manacca atat de des va cat va este confortabil în timpul zilei, împreună cu sucuri proaspat făcute (asa-i cel mai bine), sau sucuri curate cumparate de la magazin in care, de asemenea, adăugati seminte de in, proaspăt măcinate. Sucul și semințele trebuie amestecate sub agitare în gură, mestecate și amestecate cu saliva, înainte de înghițire. Fulgi de ovăz ar trebui să fie, de fiecare dată, în stare proaspătă.

Urmatoarele alimente sunt sugerate pentru a fi consumate în primele 1-3 zile ale dietei de tranziție. Cantitatile trebuie adaptate la pacient.

1] Terciul din fulgi de ovaz la care s-a adăugat semințe de in proaspăt macinate; se consuma de trei ori pe zi sau de câte ori este necesar.
2] suc de morcov presat proaspăt, la mijlocul dimineții (ora 9,30:10,30).
3] ceaiuri naturiste sau ceai verde, caldute, de 3 ori pe zi, îndulcit numai cu un pic de miere.

Iata retetele de ovaz nr 157 și nr 162 din carte de bucate a Dr. Budwig:
1 cană de apă (= 250 ml)
2 o lingura de fulgi de ovaz
3 o lingura de seminte proaspat macinate

Se pun fulgii de ovăz în apă rece și se aduce la fierbere.

Se adaugă semințele de in măcinate și se aduce la fierbere rapid, apoi se lasa sa stea timp de 10 minute. Pentru cei foarte bolnavi, se trece întreaga masă printr-o sită. Acest terci este foarte sănătos … și poate fi combinat cu un pic de lapte. De asemenea, este valoros pentru reglarea digestiei.

Puteti modifica aceasta reteta prin adăugarea, dupa preferinta, de sucuri de portocale, struguri, afine sau cirese.

După zilele de tranziție, se începe dieta Budwig propriu-zisa (se mai numeste Protocolul Budwig).

sursa

Doriti mai multe informatii despre vindecarea cancerului? Contactati-ne acum!