usturoi

Usturoiul, este un supliment alimentar fantastic care are o sumedenie de efecte curative.

Cercetarile arata ca usturoiul contine compusi ce ajuta la prevenirea si tratarea diverselor infectii, a anumitor tipuri de cancer inclusiv cancerul la stomac, de piele, la san, esofagial, bucal si de colon. De asemenea, usturoiul reduce stresul, creste imunitatea organismului si reduce tensiunea sanguina, colesterolul, lupta contra artritei, astmului, problemelor circulatorii, racelii, gripei, afectiunilor digestive, insomniei, sinuzitei, afectiunilor rinichilor si ulcerului. Usturoiul este bun in principiu pentru orice tip de infectie si afectiune.

Usturoiul a fost folosit de vechii egipteni pentru a trata plagi, infectii, tumori si paraziti intestinali. De 5000 de ani se cunoaste puterea curativa a usturoiului, chiar in mormatul faraonului Tutankamon s-au descoperit patru catei de usturoi puse acolo pentru viata sa de dupa moarte. In aceasi ordine de idei nobilii romani isi hraneau muncitorii si soldatii cu usturoi pentru a-i inzdraveni. In perioada celui de-al doilea razboi mondial cand nu se gaseau antibiotice, se punea usturoi in rani pentru a preveni infectarea lor. Usturoiul (allium sativum) face parte din aceasi familie cu ceapa. Usturoiul contine fosfor, sulf si alti compusi chimici .

Beneficiile usturoiului din punct de vedere medical-curativ sunt mult mai extinse decat ar putea cineva crede. Conform Institutului National contra Cancerului, usturoiul este in varful listei alimentelor ce sunt, totodata, si arme in contra diferitelor tipuri de cancer. S-a reiterat ideea ca usturoiul contine mai multi agenti care ne protejeaza in contra cancerului de colon, la sani si la cel gastric. De asemenea, acesta realizeaza o inhibare a dezvoltarii tumorilor si reduce serul din colesterol.

Efectele benefice ale usturoiului sunt sustinute de noi cercetari de specialitate de data mai recenta. Astfel intr-un studiu recent, Nickolay Dimitrov, doctor la Universitatea de Stat din Michigan, a afirmat ca “extrasul de usturoi maturat, atunci cand este administrat voluntarilor inhiba dezvoltarea formatiunilor canceroase la san stimuland celulele sangelui specializate sa consume celulele canceroase”. Omul de stiinta a mai afirmat ca … aceste rezultate sunt un pas important in prevenirea cancerului de san, forma de cancer cel mai des intalnita la femei. Societatea Nationala de Cancer a stabilit ca 183.000 de noi cazuri de cancer de san apar in fiecare an in SUA.

Un alt om de stiinta, doctorul John Miller de la Universitatea de Stat din Pensylvania, intr-un raport din 1995 arata ca un compus al usturoiului duce la o rupere a formatiunilor tumorale (aceste formatiuni tumorale fusesera transplantate in scop experimental in prealabil soarecilor). Numeroase studii arata ca usturoiul are abilitatea de a reduce colesterolul si de a combate formarea placilor in artrita. Aceste studii au avut ca obiect de analiza extractul de usturoi, pudra de usturoi si diferiti compusi ai usturoiului. S-a constatat ca prin reducerea serului din colesterol scade riscul producerii bolilor cardiovasculare .

Un studiu asupra efectului cantitatii de usturoi si ceapa asupra nivelului trigliceridelor si colesterolului din corpul uman a pornit de la formarea a trei grupe de persoane. Grupurile au fost constituite pe baza stilului alimentar de viata al acestor persoane. Grupurile au fost stabilite astfel:
1) Cei care consuma liber cantitati de usturoi si ceapa dupa bunul lor plac
2) Cei care consuma in cantitati mici ceapa si usturoi
3) Cei care nu consuma deloc usturoi si ceapa.

Dupa stabilirea astfel a grupurilor li s-au facut o serie de analize pentru a se stabili nivelul de cholesterol si trigliceride al fiecarui individ. S-a raportat ca cei care consuma dupa bunul plac usturoi si ceapa au un nivel mai scazut cu 25% de colesterol si trigliceride decat cei care nu consuma deloc aceste alimente. Cercetarea agresiva a acestui studiu a aratat ca, usturoiul reduce cantitatea de colesterol din sange in doua moduri
1) actioneaza asupra mecanismului endogen de producere a colesterolului al fiecarui individ reducand activitatea sa si determinand o productie mai redusa de cholesterol si
2) determina o intensificare a transportului celular al acestuia si in consecinta acesta va fi mai repede eliminat.

Eric Block, profesor-doctor si sef de catedra al departamentului de chimie al Universitatii New York, si-a manifestat interesul in studierea usturoiului si al efectului sau anticoagulant. Deoarece cheagurile in sange reprezinta unul din motivele principale de deces in SUA, determinand inclusiv atacul de cord, Block si-a indreptat atentia asupra usturoiului si capacitatilor sale de a reduce coagularea sangelui. Astfel, usturoiul reducand coagularea, duce la impiedicarea formarii cheagurilor de sange si in final la o circulatie sangvina mai buna. Block a descoperit existenta unui compus al usturoiului care impiedica efectiv formarea cheagurilor in sange.

Usturoiul are nu numai efect preventiv in ce priveste cancerul dar are si numeroase efecte terapeutice. Este un antibiotic natural, puternic si antiviral. Un studiu realizat de Facultatea de Medicina de la Universitatea din Boston a demonstrat ca usturoiul este un antibiotic eficace in contra a 14 tipuri de bacterii specifice infectiilor urechii la copii. S-a afirmat din nou ca usturoiul, pe langa faptul ca reduce colesterolul si previne formarea cheagurilor de sange, este si un puternic diuretic, stimulant si expectorant si favorizeaza si transpiratia.

De secole usturoiul a fost utilizat pentru combaterea racelilor, gripelor si a tusei. Un grup de cercetatori de la Universitatea din Boston a facut o descoperire senzationala: ei au demonstrat ca usturoiul, ca antibiotic natural este o arma foarte eficace in contra pneumoniei stafilococice si streptococice care dezvolta rezistenta la antibiotice. S-a mai stabilit ca avand in vedere puterea sa de a creste imunitatea organismului el ar putea fi folosit si in cazul persoanelor care au un sistem imunitar slabit cum sunt persoanele care prezinta SIDA.

Daca exista o planta care a depasit hotarul dintre aliment si medicina acela este usturoiul datorita impactului sau asupra sanatatii celor ce-l consuma. Persoanelor cu afectiuni de sanatate de natura celor aratate mai sus li se recomada de medicii lor medicamente pentru ca acestea aduc bani. Pe langa costul ridicat al acestor medicamente pot aparea si efecte secundare cum ar fi diaree, voma etc. Si aceste efecte secundare vor trece tot cu medicamente. Totusi exista remediul minune, la indemana oricui, ieftin si eficient: USTUROIUL.

Doriti mai multe informatii despre vindecarea cancerului? Contactati-ne acum!