Vom putea oferi, într-un an de zile, un leac complet de cancer?

statistici, celule cancer

Un grup de cercetători israelieni susţin că într-un an de zile, vor fi dezvoltat un leac complet pentru cancer, relatează jpost.com.

„Crede că vă vom putea oferi, într-un an de zile, un leac complet de cancer. Tratamentul nostru pentru cancer va fi eficient din prima zi, va putea fi aplicat pe parcursul câtorva săptămâni şi va avea efecte secundare minime sau zero, totul la un preţ mult mai mic decât al majorităţii tratamentelor de pe piaţă”, a precizat Dan Aridor, unul dintre cercetătorii implicaţi în proiect.

Denumit „MuTaTo” şi dezvoltat de compania Accelerated Evolution Biotechnologies Ltd. (AEBi), leacul ar urma să atace celulele canceroase cu mai multe tipuri de substanţe simultan. Acest lucru ar urma să scadă şansele că celulele canceroase să se adapeze la tratament şi să-l facă astfel ineficient.

Acest concept a fost preluat de compania AEBi dintr-o experienţă anterioară în găsirea unui tratament eficient împotriva SIDA.

„Obişnuiam să le dăm pacienţilor de SIDA mai multe medicamente, şi le administrăm câte unul pe rând. Pe parcursul tratamentului, virusul a suferit mutaţii şi pur şi simplu a început să atace din nou. Doar când pacienţii au început să utilizeze un cocktail, au putut și opri boala”, a spus Dr. Ilan Morad, directorul companiei dezvoltatoare.

Nu în ultimul rând, acelaşi grup de cercetători susţin şi că tratamentul îi va feri pe pacienţi de efectele distrugătoare pe care le au tratamentele convenţionale (precum chimioterapia).

Potrivit datelor Agenţiei de Cercetare a Cancerului, aproximativ 18,1 milioane de noi cazuri de bolnavi de cancer sunt diagnosticate în fiecare an, în toată lumea.

Contraargumente

Dar dezvoltarea unui tratament nou, ieftin, cu efecte secundare puține sau deloc, care elimină complet cancerul în câteva săptămâni, a fost întâmpinată cu scepticism în lumea medicală.

CNBC afirmă că, chiar dacă un astfel de tratament ar fi fost aproape de dezvoltare, ar fi nevoie de câțiva ani de testare înainte de a fi utilizat pe scară largă.

Poate dura șase până la șapte ani de testări și încercări înainte ca un medicament să meargă “de la șoarece în piață”.

Noile medicamente și tratamente fac obiectul unor studii și recenzii ample înainte ca publicul să le poată lua.

Gideon Meyerowitz-Katz, un epidemiologist, susține că nu va exista niciodată un leac pentru cancer și cine pretinde contrariul se bazează pe speculații din teste preclinice.

El scrie că majoritatea tratamentelor sunt primite inițial cu multă atenție și entuziasm dar, după ce se efectuează mai multe teste, ajung să fie eficiente doar pentru câteva forme de cancer, .

De asemenea, el mai scrie că, deoarece cancerul nu este doar o boală, ci mai degrabă o colecție de diferite boli care necesită tratamente diferite, testarea unui tratament cu scopul de a “vindeca cancerul” ar fi ca și dezvoltarea unui medicament pentru a vindeca toate bolile.

Iar tratamentul cu MuTaTo într-un stadiu atât de incipient de dezvoltare și nici măcar testat pe oameni, este prea devreme să spunem că ar fi gata într-un an sau că ar putea fi vindecarea definitivă a cancerului.

Foarte multe tratamente posibile au început cu afirmații similare doar pentru a se fâsâi după mai multe runde de încercări.

Faptele

Există multe tipuri diferite de cancer care afectează diferite părți ale corpului. Termenul se referă la un grup de boli în care creșterea anormală a celulelor creează tumori care se răspândesc peste tot în organism.

Există peste 100 de tipuri de cancer și acestea se încadrează în cinci categorii separate în funcție de tipul de celule din care au început.

Majoritatea pacienților cu cancer vor primi o combinație de tratamente în funcție de tipul de cancer pe care îl au. Chirurgia și tratamentele medicamentoase, cum ar fi chimioterapia, sunt proceduri frecvent recomandate.

În prezent în tratarea cancerului se folosesc sute de medicamente diferite.

Cancer Research UK raportează că unul din două persoane născute în Marea Britanie după 1960 va fi diagnosticată cu o anumită formă de cancer, că 38% din cazurile diagnosticate în fiecare an pot fi prevenite cu o schimbare a stilului de viață. Cea mai mare cauză a cancerului în Marea Britanie este fumatul.

sursa

Doriti mai multe informatii despre vindecarea cancerului? Contactati-ne acum!